Professori Pirjo Siiskonen: Lähiluomu on paras vaihtoehto

”Moni kuluttaja kannattaa lähiruokaa. On hyvä ostaa lähellä asuinpaikkaa tuotettua, paikkakunnan torilta saatavaa tai tuotetta, jonka tuottajan tuntee. Tämä ei kuitenkaan takaa tuotteen puhtautta ja turvallisuutta, jollei se ole luomua.” muistutti professori Pirjo Siiskonen Yle verkkosivuilla to 9.10. julkaistussa  ”Nyt on lähiluomun aika -kolumnissa.

Tuore laaja tutkimus on osoittanut, että luomuruoka on puhtaampaa ja terveellisempää: se sisältää jopa 60 % enemmän antioksidantteja eli elimistöä sairauksilta suojaavia hyviä aineita kuin tavanomaisesti tuotettu ruoka. – On hienoa, että kotimaisen ja lähellä tuotetun ruoan arvostus on kasvussa, Siiskonen kannustaa. –  Jos on luopunut tuontiruoasta ja siirtynyt lähiruoan käyttäjäksi, kannattaa suosia lähellä tuotettua luomua. Samalla kirittää omilla ostopäätöksillä kasvavaa liiketoiminnan alaa.

Pirjo Siiskonen on Luomuinstituutin johtaja ja professori.

Nyt on lähiluomun aika -kolumni on kokonaisuudessaan luettavissa Ylen verkkosivuilla.