Frontpage Forums Rahoitushaut/ Funding applications Makera haun ennakkotieto

Tagged: ,

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #10731
  Avatar photoHvaliaho
  Participant

  Makeran maa- ja elintarviketalouden t&k-hankehaku 2025

  Maatilatalouden kehittämisrahaston (Makeran) maa- ja elintarviketalouden tutkimus- ja kehittämisrahoituksen haku vuodelle 2025 aukeaa tammikuussa 2024. Haussa rahoitetaan ensisijaisesti sellaisia tutkimus-, kehittämis- ja selvityshankkeita, jotka parantavat maa- ja elintarviketalouden kannattavuutta ja kilpailukykyä kestävällä tavalla tai tuottavat hallinnonalan tehtävien hoitamisessa tarvittavaa tietoa. Jaettava summa on todennäköisesti aikaisempia vuosia pienempi eli alle neljä miljoonaa euroa.

  Hankehaun painopisteet ovat:
  1. Kasvintuotannon kilpailukyky muuttuvassa toimintaympäristössä
  2. Erilaiset viljelijät ja päätöksentekoa ohjaavat ratkaisut tiloilla (MATO2-ohjelman teemasta 2)
  3. Menestystä maatilayritysten liiketoimintaa, johtamista ja kilpailukykyä kehittämällä
  4. Hyvinvointia ja terveyttä edistävä kestävä ruokajärjestelmä

  Painopisteiden tarkempi kuvaus: Makeran painopisteet 2025

  Muita hakuun liittyviä ohjeita

  Hakuprosessi toteutetaan kaksivaiheisena koko valtionhallinnon haeavustuksia.fi-järjestelmässä:
  • Ensimmäisen vaiheen haku (aiehaku) pyritään avaamaan järjestelmässä 24.1.2024 klo 9.00 ja haku päättyy torstaina 21.3.2024 klo 16.15. Huom! Tässä vaiheessa EI vielä liitetä tutkimussuunnitelmaa, vaikka sille varattu kohta teknisistä syistä näkyy hakulomakkeella.
  • Toiseen vaiheeseen hyväksytään ensisijaisesti ne, jotka parhaiten vastaavat haun painopisteisiin ja toteuttavat Makeran t&k-rahoituksen tavoitteita. Hakijoille ilmoitetaan juhannukseen mennessä, mitkä hankkeet on valittu toiseen vaiheeseen.
  • Toiseen vaiheeseen päässeet: järjestelmästä lähetetään täydennyspyyntö ja hakemus on täydennettävä viimeistään keskiviikkona 11.9.2024 klo 16.15. Hankesuunnitelma (pakollinen) liitetään mukaan vasta tässä vaiheessa.
  • Haun tuloksista ilmoitetaan joulukuun 2024 loppuun mennessä. Päätökset tehdään vuoden 2024 tammi-helmikuun vaihteessa, kun Makeran käyttösuunnitelma on hyväksytty ja varoja myönnetty vuodelle 2025.

  Lisätietoja
  MMM ennakkotieto hausta: https://mmm.fi/-/painopisteet-ja-ohjeita-makeran-maa-ja-elintarviketalouden-t-k-hankkeiden-vuoden-2025-hankehakuun
  Painopistekohtaiset lisätietojen antajat löytyvät tiedostosta ”Makeran painopisteet 2025” (ks. yllä). Muita tietoja antaa neuvotteleva virkamies Suvi Ryynänen, puh. 02951 62126 (sähköposti etunimi.sukunimi(at)gov.fi).

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.