kaupanhyllylla_erkkioksanen_web.jpg
Kuva: Erkki Oksanen

Luomuelintarvikkeita kaupan hyllylle – ideoita uusiksi tuotteiksi

Tervetuloa Luomubuumi-hankkeen päätöswebinaariin 12.3.

Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen hanke Luomubuumi – Lisää luomutuotteita paremmalla osaamisella ja rohkeilla kokeiluilla on tulossa päätökseen. Kaikille avoimessa webinaarissa 12.3. kuullaan hankkeen tuloksista sekä luomutuotteiden markkinatilanteesta.

Nyhtökauran kehittäjä ja Helsingin yliopiston työelämäprofessori Reetta Kivelä kertoo, kuinka syntyvät ideat uusiin ruokatuotteisiin tai tuoteparannuksiin. Marja-Riitta Kottila Pro Luomu -yhdistyksestä valottaa luomutuotteiden kulutusta sekä kaupan ja kuluttajien toiveita luomutuotteiden osalta. Maarit Mäki Luonnonvarakeskuksesta ja Riitta Kaipainen Helsingin yliopiston Ruralia-intituutista esittelevät Luomubuumi-hankkeessa kehitettyjä luomutuotekonsepteja. Juha Raininko Rainingon luomutilalta puhuu kokemuksistaan yrittäjänä ja tuotekehittäjänä. Webinaarin puheenjohtajana on Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille luomutuotteista kiinnostuneille.

Aika: 12.3.2021 klo 9.00-11.30

Webinaari toteutetaan Zoom-sovelluksella. Klikkaa ao linkkiä ja liity Zoomilla, jos olet asentanut sovelluksen, tai voit liittyä Google Chrome-selaimen kautta.

Webinaarin linkki: https://helsinki.zoom.us/j/68842400332

Webinaarin ohjelma

9.00 Tervetuloa webinaariin!

9.05 Ruokainnovointi: Reetta Kivelä, Helsingin yliopisto, työelämän professori.

9.30 Luomumarkkinat päivittäistavarakaupoissa: Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry.

10.20 Luomubuumi hankkeen tuloksia: Markkina-aukot ja tuotekonseptit: Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti ja Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus

10.50 Miten voidaan kehittää yhteistyötä ja edistää tutkimusta? Yrittäjän puheenvuoro: Juha Raininko, Rainingon luomutila.

11.10 Loppukeskustelu