tilli-vastavalo-ia-ahonen-scaled.jpg
Kuva: Ia Ahonen

Maista Luomu-tapahtuma tarjoaa jokaiselle jotakin 30.9-2.10

MAISTA LUOMU -TAPAHTUMA TARJOAA JOKAISELLE JOTAKIN TULEVANA VIIKONLOPPUNA

Tulevana viikonloppuna Mikkelissä vietetään luomun superviikonloppua. Kolmipäiväinen Maista luomu
-tapahtuma tuo Mikkeliin suuren joukon ruoantuottajia ja ravintoloita ja tarjolla on runsaasti luomusatoa ja monipuolista ohjelmaa. Tapahtuma tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja koko perheelle.

Kirkkopuistossa on lauantaina 1. lokakuuta myynnissä sadonkorjuutuotteita, ruoka-annoksia ja jopa luomuvaatteita. Ostoksia voi tehdä klo 20 saakka.

–          Kannatta varata mukaan iso kassi ja tulla ostoksille. Kirkkopuistossa on myytävänä sadonkorjuutuotteita ja löydät sieltä muun muassa vihanneksia, juureksia, leipää, jauhoja, naudan- ja lampaanlihaa, hilloja, mysliä, mausteita ja makeisia, kaikki luomuna. Valmiita ruoka-annoksia tarjoavat Street Grill Vilee, Alpo the Food Truck sekä Ravintola Talli. TeaHouse of Wehmais tarjoaa luomuteetä, -leivonnaisia sekä luomukasviskeittoa, näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola kertoo.

Maista luomu -tapahtumassa voi lauantaina syödä luomua Kirkkopuistossa ja Tertin kartanossa. Tertin kartanon ja Kirkkopuiston välillä liikennöi maksuton hop on hop off -bussi klo 10 –16.30. Luomuruoan lisäksi Tertin kartanossa on lauantaina tietoiskuja ja työnäytöksiä.

Sunnuntaina luomuun kannattaa tutustua alueen ravintoloissa, joissa pääsee tuolloin nauttimaan luomuaterioita. Mukana ovat Anttolanhovi, Bistro Vilee, Gastropub Eino, Huviretki Mikkeli, Kekkolan Kartano, Kenkävero, Tertin kartano ja TeaHouse of Wehmais. Ravintoloiden luomutarjontaan ja aukioloaikoihin voi tutustua tarkemmin maistaluomu.fi-sivuilla.

Luomuherkkujen lisäksi Kirkkopuistossa on monipuolista ohjelmaa klo 10 – 20. Muotinäytöstä, jossa on luomupuuvillasta valmistettuja tuotteita, voi seurata klo 14. Entinen huippumalli, nykyinen Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer kertoo sienistä klo 17.

Omaa puuhaa lapsille järjestää 4H-yhdistys ja koko perheelle sopivia tehtäviä ratkotaan Makumestarin pisteellä, jossa syksyn satoon pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla. Kannattaa tulla testaamaan, kuka on teidän perheen Makumestari!

Mikäli jokin asia luomussa askarruttaa, kannattaa tulla paikan päälle ja kysyä luomuasiantuntijoilta. Tietoiskujen lisäksi paikalla on runsaasti luomutietoutta ja -neuvontaa.

–          Esimerkiksi Etelä-Savossa hyvin ajankohtaisesta Luomumetsistä moneksi -hankkeesta ja luomukeruualueiden sertifioinnista voi kysyä Ely-keskuksen Marja Pulkkiselta hankkeen pisteellä klo 13.30 – 15., kertoo projektipäällikkö Birgitta Partanen.

Maista luomu -tapahtuman järjestävät Luomuinstituutti/Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke, Mikkelin matkailupalvelut/ Mikkelin kehitysyhtiö Miksei, Mikkelin kaupunki, Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry, Saimaan luomu ry, Tertin kartano ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta. Mukana yhteistyössä ovat myös Mikkelin yliopistokeskus, Esedu ja MAMK.

Lisätietoja: