Maista luomukesä! –tapahtumassa lähiluomua ja julkkisjuontajat la 18.7.

Koko perheen Maista luomukesä! -tapahtuma järjestetään Mikkelissä lauantaina 18.7. klo 10–14. Tapahtumassa lähialueen luomutuottajat ja ravintolat myyvät oman tilan tai keittiön tuotteita. Valtaosa myytävistä tuotteista on luomua ja myynnissä on mm. luomumansikoita ja -vihanneksia sekä luomulihaa ja makkaraa.  Väriä ja makua elämään löytyy myös yrteistä, lampaanvillasta valmistetuista langoista ja muista käsitöistä sekä ekokampaamotuotteista. Kesätunnelmaa tapahtumaan tuovat suloiset lampaat ja poniratsastus.

Iloista ohjelmaa luotsaavat kaverukset, kirjailija, tv-persoona ja ratsutilallinen Olga Temonen ja näyttelijä Pete Lattu. Olgan ja Peten haastateltavina tapahtumassa on lähialueen tilojen viljelijöitä ja karjankasvattajia, jotka tietävät mistä ruoka tulee. Lavalla vierailee myös Luomuinstituutin asiantuntijoita kertomassa luomuruoasta sekä metsän antimista ja niiden superfood-ominaisuuksista. Mikrofonin taakse on lupautunut myös huippukokkina tunnetuksi tullut, nykyisin Luomuinstituutissa Mikkelissä työskentelevä Jaakko Nuutila, joka tietää, miten aidoista aineksista valmistetaan todella hyvää ruokaa.

Luomuista lähiruokaa tuoreimmillaan tarjoavat tapahtuman lähes 20 myyjää: Aurinkorinteen marjat ja hunaja, Kalliolan luomu, Vertin tila, SunSpelt, Korteniemen hunaja, Honkasen luomutila, Kankaisten öljykasvit/Virgino, Bistro Vilee, käsityöläinen Katja Myllymäki, Paavilan lammastila, Leena Hintikan villiyrtit, Anttolanhovi, Pienikankaan tila, Mikkolan luomuliha, Ekokampaamo Hiustupa, Heikkilän yrttitila sekä Kotileipomo Siiskonen.

Tapahtuman järjestävät Tuorepuoti ja Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke.

Lisätietoja tapahtumasta:

Heli Peltola, Luomuinstituutti, p. 050 413 2467, heli.peltola (a) helsinki.fi

Miia Taivalantti, Tuorepuoti, p. 050 340 8522, miia.taivalantti (a) tuorepuoti.fi

Maista luomukesä! – tapahtuma Facebookissa