Luomuinstituutin tutkijaseminaari 2016

Luomuinstituutin sisäisessä tutkijaseminaarissa pidettiin esityksiä kaikilta Luomuinstituutin tutkimusaloilta. Avoimesti julkaistavissa olevat esitykset löydät ohesta. Seminaari pidettiin Kyyhkylän kartanossa 8-9.6.2016.

 

Tutkimuksia luomuruoan tuotannosta

Mitä emme tiedä maan kasvukunnon hoidosta? teksti Tuomas Mattila, HY

Kotimaisen sipulin tuotannon Fusarium-ongelma, teksti, Emmi Kuivainen, Luke

Luomusipulin tuotannossa ongelmista ratkaisuihin,teksti, Pirjo Kivijärvi, Luke

Luomua hankeperheessä Peltohavainto, Kipakka ja Ravinnepiika: hanke-esittely, teksti,Päivi Kurki, Luke

Luomulisäysmateriaalien edistäminen – hankesuunnitelma Horizon 2020-hakuun, teksti,Kaija Hakala, Luke

Luomukuminatuotannon haasteet ja mahdollisuudet, teksti, Marjo Keskitalo, Luke

Luomuomenan viljelyn kehittäminen,teksti, Sanna Kauppinen, Luke

Luomukeruualueiden sertifiointi: tutkimusaiheen ja -asetelman esittely,teksti, Birgitta Partanen, HY, Ruralia-Instituutti

Luomuruoka ja sen prosessointi

 N2 gas flushing of bovine raw milk better preserves bacterial diversity at low temperature,teksti, Patricia Munsch-Alatossava, HY

Milk oligosaccharides and plant polyfenols as anti-adhesive agents against human serious pathogen Neisseria meningitidis,teksti, Carina Tikkanen-Kaukanen, Hy, Ruralia-Instituutti

Maito – uudet tutkimus- ja tuotekehitysinnovaatiot (Maito-Inno) Keskustelu,teksti, Tuomo Tupasela, Luke

Luomu yhteiskunnassa

Authencity of organic food in focus – a survey for experts and stakeholders,teksti, Marjo Särkkä-Tirkkonen, HY, Ruralia-Instituutti

 Suomen julkisten ruokapalvelujen vaiheittainen siirtyminen luomuun, teksti, Jaakko Nuutila

Luomualan tiedeviestintä tutkija-tuottaja-yhteistyössä – tapaustutkimus Etelä-Savossa, teksti,Anne Hytönen

Luomuvalvonta pakollisesta rutiinista vahvuudeksi luomueläintiloilla. Hankkeessa tehdyn tilannekartoituksen tuloksia,teksti, Brita Suokas