Keitä olemme

Luomuinstituutti toimii johdettuna verkostona, jonka koordinaatioyksikkö toimii Luonnonvarakeskuksen tutkimusyhteistyöpaikassa Mikkelin yliopistokeskuksen yhteydessä ja Viikin kampuksella Helsingissä. lnstituutin tutkimus- ja kehittämistoiminta tehdään tutkijaverkostossa, jonka muodostavat Helsingin yliopiston sekä Luonnonvarakeskuksen tutkijat ja asiantuntijat.

kuva3406

Sari Iivonen

Johtaja
+358 295 322 882
sari.iivonen@luke.fi

kuva8428

Anne Honkanen

Koordinaattori, tutkimus- ja opetusasiat
+358 294 158 677
anne.z.honkanen@helsinki.fi

kuva8185

Sirpa Mäkinen

Erityisasiantuntija, viestintä
+358 50 476 4650
sirpa.h.makinen@luke.fi

Helsingin yliopisto
Luomuinstituutti_logo_b_nega-1.png
Luke - Luonnonvarakeskus

Mitä teemme

Luomuinstituutin tehtävänä on tuottaa ja välittää tutkittua tietoa luomusta elinkeinoelämälle, kuluttajille ja yhteiskunnalle. Tutkimustietoa välitetään tiedeviestinnän, koulutuksen ja kehittämishankkeiden avulla. Tavoitteena on tukea suomalaisen luomutuotannon kehittymistä.

Luomuinstituutti on perustettu vuonna 2012 vastaamaan luomututkimuksen tarpeeseen. Lue lisää historiastamme.

Tutustu Luomuinstituutin tutkimusteemoihin ja -hankkeisiin

Tutkijaverkosto

Luomuinstituutin asiantuntijaverkostoon kuuluu yli 140 asiantuntijaa Helsingin yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta. Mikäli työskentelet tai opiskelet Helsingin yliopistossa tai työskentelet Luonnonvarakeskuksessa ja haluat toimia osana tutkijaverkostoamme, ota yhteyttä koordinaatioyksikköömme alla olevan linkin takaa löytyvällä lomakkeella.

Luomuinstituutin tutkijaverkosto

Luomuinstituutin ohjausryhmä

Luomuinstituutin koordinaatioyksikön työntekijät ovat sijoittuneet Luonnonvarakeskuksen ja Helsingin yliopiston (HY) organisaatioihin. Johtaja toimii Luonnonvarakeskuksessa kaudella 2021–2024.

Luomuinstituutin toimintaa ohjaa ohjausryhmä, jonka jäsenet HY:n rehtori ja Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja nimeävät nelivuotiskausittain. Ohjausryhmä voi kutsua lisäksi asiantuntijoita sitä rahoittavista tai muutoin sen toimintaa tukevista tahoista.

Luomuinstituutin ohjausryhmä 2021–2024