Pidetään huoli, että myös luomu näkyy suunnittelutyössä kohti kestävää ja kannattava ruokajärjestelmää. Voit jättää tietosi yhteistyöhön osallistumista varten uutisessa olevan lomakkeen kautta.
Maa- ja metsätalousministeriö järjesti 8.2 Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden. Tilaisuudessa kuultiin, millaisilla askelmerkeillä hallitusohjelman mukaiset työt kestävämmän ja kannattavamman ruokajärjestelmän saavuttamiseksi aloitetaan. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa ministeriön nettisivuilla.
Tilaisuuden aloitti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Ministeri korosti yhdessä tekemisen merkitystä. Ruokajärjestelmä kokonaisuudessaan; ruuantuottaminen, -jalostaminen, -jakelu, ja -kuluttaminen ovat koko yhteiskuntaa poikkileikkaavia toimintoja. Ruokajärjestelmä on yksi huoltovarmuuden peruspilareista, jota ei hoideta vain maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalta.
Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Elina Ovaskainen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 180
https://mmm.fi/-/kestava-ja-kannattava-ruokajarjestelma-aloitustilaisuuden-tallenne-katsottavissa