Kesällä 2014 julkistetun kansainvälisen tutkimuksen mukaan luomuruokaa syövä saa ruoastaan enemmän antioksidantteja ja altistuu vähemmän raskasmetalleille ja torjunta-ainejäämille kuin tavanomaisesti tuotettuja elintarvikkeita suosiva.
Tutkimusjulkaisun kirjoitustyössä mukana ollut Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen professori Raija Tahvonen esitteli Newcastlen yliopiston johtaman kansainvälisen tutkimusryhmän tekemän laajan meta-analyysin tuloksia Luomuinstituutin järjestämässä Scientific Seminar on Organic Food 2014 -luomututkimusseminaarissa Mikkelin Kyyhkylässä 5.-7.11.2014.
Tutkimuksen tuloksia käsittelevä artikkeli sekä Tahvosen seminaariesitys on julkaistu Luomuinstituutin verkkosivuilla:
- Luomuruoan terveellisyyden tueksi löytyy tutkimustuloksia -verkkoartikkeli