Luomuvalvontapäivä 17.3.2016 esitykset
Onnistuessaan luomuvalvontaan kuuluminen on kuin laadukas käyntikortti: se viestii ja vakuuttaa tuotannon ja tuotteen korkeasta laadusta ja eettisyydestä. Mikkelin yliopistokeskuksessa 17.3.2015 järjestetyssä Luomuvalvontapäivässä käytiin läpi luomuvalvonnan perusteet ja toteuttaminen: kenen tulee kuulua luomuvalvontaan, miten luomuvalvontaan liitytään ja miten valvonta tapahtuu sekä miten valvonnan eri osapuolet kokevat valvonnan. Päivän esitykset on julkaistu ohessa. Niistä hyötyvät niin kasvin- ja eläintuotantotilat kuin jatkojalostajat, ravintolat ja kaupat.
- Luomuvalvonnan perusteet ja periaatteet, Beata Meinander, Evira
- Luomuviljasta leiväksi, valvonnasta myyntiargumentti?, Jaana Elo, Koko Palvelut
- Luomuvalvonnan järjestäminen maakunnallisesti – luomuvalvonnan painopistealueet, Marja Pulkkinen, Etelä-Savon Ely-keskus
- Työkaluja luomueläintuotannon valvontakäyntiin, Brita Suokas, Ruralia instituutti
- Miten kasvitila valmistautuu luomuvalvontakäyntiin? Juha-Antti Kotimäki, ProAgria
- Metsien sertifiointi luomukeruualueiksi Etelä-Savossa, Birgitta Partanen, Ruralia- Instituutti
- Video metsien serfitioinnista luomukeruualueiksi