Mukauta suostumuksen asetuksia

Käytämme eväseitä auttamaan sinua navigoimaan tehokkaasti ja suorittaaksemme tiettyjä toimintoja. Löydät tarkempaa tietoa kaikista evästeistä alla olevien kategorioiden alta. ”Välttämättömiksi” kategorioituja evästeitä säilytetään selaimessasi, sillä ne ovat välttämättömiä sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.... 

Aina aktiivinen

Tarvittavat evästeet ovat ratkaisevan tärkeitä verkkosivuston perustoiminnoille, eikä verkkosivusto toimi tarkoitetulla tavalla ilman niitä. Nämä evästeet eivät tallenna henkilökohtaisia tietoja.

Toiminnalliset evästeet auttavat suorittamaan tiettyjä toimintoja, kuten verkkosivuston sisällön jakamista sosiaalisen median alustoilla, palautteiden keräämistä ja muita kolmannen osapuolen ominaisuuksia.

Ei näytettäviä evästeitä.

Analyyttisiä evästeitä käytetään ymmärtämään, miten kävijät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa. Nämä evästeet auttavat tarjoamaan tietoa kävijöiden lukumäärästä, poistumisprosentista, liikenteen lähteestä jne.

Suorituskykyevästeitä käytetään verkkosivuston tärkeimpien suorituskykyindeksien ymmärtämiseen ja analysointiin, mikä auttaa tarjoamaan vierailijoille paremman käyttökokemuksen.

Ei näytettäviä evästeitä.

Mainosevästeitä käytetään tarjoamaan kävijöille räätälöityjä mainoksia sivujen perusteella, joilla he ovat käyneet aiemmin, ja analysoimaan mainoskampanjan tehokkuutta.

Ei näytettäviä evästeitä.

Puolueita evästettiin tulevalle hallituskaudelle

Ruralia_hallitusohjelma_paulamyohanen-scaled.jpg

Luomuinstituutin ohjausryhmä muotoili ennen kesää viestit tulevaa hallituskautta ajatellen. Kesän ja syksyn aikana ne esiteltiin eduskuntaryhmille yhdessä maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin kanssa.

Luomututkimus auttaa kehittämään ruoantuotannon omavaraisuutta

– Luomututkimus tukee laajasti ruoantuotantomme omavaraisuuden kehittämistä, ympäristöhaittojen pienentämistä, ilmastonmuutokseen sopeutumista sekä elintarvikevientiämme. Tutkimustietoa tarvitaan luomuviljelyosaamisen kehittämisestä satotasojen ja tuottavuuden parantamiseksi, luomuelintarvikejalostuksen edistämisestä, suomalaisen luomuruoantuotannon kilpailukyvyn lisäämisestä sekä objektiivisen tiedon tuottamisesta kuluttajille ja päättäjille luomun lisäarvotekijöistä, johtaja Sari Iivonen kiteyttää Luomuinstituutin viestit.

Luomutuotannossa paikallisia resursseja hyödynnetään tehokkaasti ja luomutiloja voidaankin pitää kiertotalouden edelläkävijöinä. Palkokasvien biologinen typensidonta ja ravinteiden kierrätys tulisi saada laajemmin koko suomalaisen ruoantuotannon perustaksi. Luomu tarjoaa myös keinoja kemiallisten kasvinsuojeluaineiden käytön vähentämiseen maataloutemme vihreässä siirtymässä. 

Monipuolinen viljelykierto ja maan kasvukunnon hoito lisäävät maaperän hiilensidontaa ja ruoantuotantomme sopeutumiskykyä ilmastonmuutokseen. Luomutuotanto myös mahdollistaa kasvin- ja kotieläintuotannon vahvemman integroinnin, joka tukee ravinteiden tehokasta kierrätystä.