tilli-vastavalo-ia-ahonen-scaled.jpg
Kuva: Ia Ahonen

Ensimmäinen Maista Luomu-tapahtuma saavutti suuren suosion

Mikkelissä järjestettiin viime viikonloppuna, 30.9.-2.10. Maista luomu-tapahtuma, joka saavutti suuren suosion.

Tiedeseminaari Ihmisen parhaaksi 30.9. täyttyi kiinnostuneista kuulijoista ja yleisö kuuli tieteen perusteluja luomuruoalle. Seminaaritallenne ja seminaarin esityksiä.  Lue lisää>>

Tertin kartanon Luomugaalailtaan olisi ollut tulijoita enemmän kuin taloon mahtui.

Lauantaina Mikkelin Kirkkopuisto täyttyi luomusadonkorjuutuotteiden ja luomuruoan myyjistä, ostajista ja maistelijoista. Useilta myyjiltä tuotteet loppuivat kesken, sillä kysyntä ylitti tarjonnan. Yleisöä keräsivät myös Saimi Hoyer,  Honey B.&T-Bones sekä Tertin kartano.

Osallistujia riitti vielä sunnuntain kiitosmessuun ja luomupuurolle sekä Mikkelin seudun Luomuravintolapäivään. Luomun kulutuskysyntä on kasvussa. Myös luomutiedolle on kysyntää. 

Luomuinstituutti kiittää kaikkia tapahtuman toteutukseen ja tilaisuuksiin osallistuneita!

 

Maista luomu tapahtuman koordinoi Luomuinstituutti. Tapahtuman käytännön toteutuksesta vastasi Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke, jossa mukana ovat Luonnonvarakeskus,  Mikkelin ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus, ProAgria Etelä-Savo ja Ruralia-instituutti.

Tapahtuman muita toteutuskumppaneita olivat Mikkelin kaupunki, Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei/ Mikkelin matkailupalvelut, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Saimaan luomu ry sekä Tertin kartano.

Mukana yhteistyössä olivat myös Etelä-Savon ammattiopisto, Mainos- ja digitoimisto Groteski, Mikkelin ammattikorkeakoulu sekä Mikkelin yliopistokeskus.