Luomuinstituutti_177x145.gif
Luomuinstituutti_logo

Eviran pääjohtaja Matti Aho tutustumisvierailulle Luomuinstituuttiin tiistaina 3.11.2015

Eviran pääjohtaja Matti Aho ja tutkimus- ja laboratorio-osaston johtaja Pia Mäkelä tutustuvat Mikkelissä sijaitsevaan Luomuinstituuttiin 3. marraskuuta. Vierailun tavoitteena on esitellä Luomuinstituutin toimintaa ja tutustua kattavasti eteläsavolaiseen luomuun. Päivän päätteeksi vieraillaan Lietlahden luomuporkkanatilalla ja Siiriäisen luomutilalla Hirvensalmella. Siiriäisen luomutilalla myydään luomunaudanlihaa suoramyyntinä.

– Haluamme vahvistaa Luomuinstituutin ja Eviran välistä yhteistyötä ja samalla esitellä Etelä-Savon mallikelpoista luomutuotantoa,  Luomuinstituutin johtaja Pirjo Siiskonen sanoo.

Eviran pääjohtaja halutaan tutustuttaa Luomuinstituuttiin monipuolisesti. Luomuinstituutin johtaja Pirjo Siiskonen esittelee Matti Aholle ja Pia Mäkelälle Luomuinstituutin. Projektipäällikkö Birgitta Partanen Ruralia-instituutista kertoo Etelä-Savon metsien luomusertifioinnista ja luomukotieläintilojen valvontaa valottaa projektisuunnittelija Brita Suokas. Etelä-Savon ELY-keskuksen asiantuntija Marja Pulkkinen kertoo, kuinka luomua valvotaan Etelä-Savossa. Mikkeliläiset saavat myös katsauksen Eviran toiminnasta, jonka esittelee tutkimus- ja laboratorio-osaston johtaja, professori Pia Mäkelä.

Luomuinstituutin isännöimään vierailuun osallistuvat myös ylijohtaja Pekka Häkkinen Etelä-Savon ELY-keskuksesta, johtaja Antti Heikkilä Suomen metsäkeskuksesta sekä aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitosta.

Lisätietoja:
Pirjo Siiskonen, Johtaja – Professori
Helsingin yliopisto, Luomuinstituutti
puh: 02941911 GSM: 0440 752 755
pirjo.siiskonen@helsinki.fi