Hyödyllisiä linkkejä

Organic ePrints

Organic ePrints on kansainvälinen, sähköinen open access -arkisto luomualan ja sen tutkimukseen liittyville julkaisuille. Sen tarkoituksena on sekä lisätä tutkijoiden välistä yhteistyötä että tuoda tutkimukseen liittyvät julkaisut helposti kaikkien saataville. Järjestelmä tukee monia kieliä, käyttöliittymät ovat englanniksi ja saksaksi. Julkaisukielestä riippumatta kaikissa materiaaleissa on yleensä englanninkielinen tiivistelmä. Tietokannasta voi hakea luomualan tutkimustiedon lisäksi luomualaan liittyviä hankkeita ja organisaatioita.

Organic ePrints -järjestelmään voi lähettää niin tieteellistä kuin yleistajuista materiaalia: artikkeleita, esitelmiä, raportteja, opinnäytteitä ja muita dokumentteja. Tietokantaa ylläpidetään maa- tai organisaatiokohtaisten päätoimittajien avulla. Suomen päätoimittaja on tutkimuspäällikkö Sari Autio (ks. kohdasta Yhteystiedot).

Organic ePrints on perustettu vuonna 2002 ja sitä ylläpitävät ICROFS (International Centre for Research in Organic Food), FiBL (Research Institute of Organic Agriculture) sekä Bundesprogramm Ökologischer Landbau.

OK-Net-Arable

Sivustolta löydät kattavasti tietoa luomuviljelystä. Sivulta löytyy työkaluja maaperän kuntoon, ravinteisiin, tuholaistorjuntaan, rikkakasveihin ja erilaisiin satoihin liittyen.

Sivusto on tarkoitettu myös vuorovaikutukseen viljelijöiden kesken. Alusta on osa EU:n rahoittamaa Horizon2020 -projektia, joka tukee tutkimusta ja innovaatioita.

Helsingin yliopiston tutkimustietojärjestelmä

Tutkimushankekuvausten verkkohakemisto

ProLuomu

Luomu.fi

Luomuliitto

TP-Organics

 IFOAM-EU

 FIBL

 CoreOrganic

Helsus – Kestävyystieteen Instituutti

 HNV-Link