rajala-e1590418958254-scaled.jpg
Jukka Rajala, kuvaaja Sari Iivonen

Jukka Rajalasta vuoden 2020 Tieteenkesyttäjä

Mikkelin yliopistokeskus on nimennyt vuoden 2020 Tieteenkesyttäjäksi agronomi, erikoissuunnittelija Jukka Rajalan Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Jukka Rajala on luomualan pitkän linjan erityisosaaja ja Luomuinstituutin asiantuntijaverkoston jäsen. Hänen aloitteestaan Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta ja avoin yliopisto ovat ryhtyneet tarjoamaan luomualan yliopistollista perusopetusta. Hän käynnisti yliopistollisen luomuopetuksen myös Ruralia-instituutissa 2001.

Uransa aikana Rajala on osallistunut lukuisiin luomualan tutkimus- ja kehityshankkeisiin ja tuottanut luomuneuvonnan, -koulutuksen ja viljelijöiden tarpeisiin runsaasti yleistajuista tutkimusperustaista tietoa ja oppimateriaaleja, joita on koottu muun muassa Luomutietoverkon oppimisalustoille. Rajalalla on erityinen kyky yhdistää kansainvälinen luomututkimustieto ja käytännön tieto sekä popularisoida tiedettä ja tutkimustuloksia eri käyttäjäryhmille.

Tieteenkesyttäjä-tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti tuoneet tiedettä julki helposti ymmärrettävässä muodossa. Valinnan teki Tiedepäivien ohjausryhmä. Luomuinstituutti onnittelee!