Luomuinstituutin webinaareissa on kuultu luomututkimuksen ajankohtaisista aiheista alan tutkijoiden esitteleminä. Webinaarisarjassa on kuultu luomutuotannon satopotentiaalista ja metsäteollisuuden sivuvirtojen käytöstä luomutuotannossa. Kevään viimeisessä webinaarissa pohditaan, mitä vaikutuksia olisi esimerkiksi ympäristölle, jos luomupinta-alassa päästäisiin 25 % tavoitteeseen.
Webinaarit järjestetään Teamsissä. Kopioi linkki alta kalenteriisi!
Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Esitysten kieli on suomi, mutta kysymyksiä voi esittää englanniksikin.
KEVÄÄN 2025 WEBINAARIOHJELMA
Ke 14.5.2025 klo 15-16
Kari Koppelmäki, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti
Entä, jos luomupinta-ala olisikin 25 % Suomessa?
Tutkijatohtori, agroekologi Kari Koppelmäki on tutkimuksissaan kiinnostunut selvittämään, mitä vaikutuksia viljely- ja ruokajärjestelmien muuttamisella on, jos ne perustuisivat paikallisten resurssien nykyistä kestävämpään hyödyntämiseen. Lisäksi häntä kiinnostaa, miten ruoantuotanto on linkittynyt alueellisiin ja kansallisiin ruokajärjestelmiin sekä globaaliin ruokajärjestelmään. Koppelmäki on laatinut synteesiraportin, jossa on selvitetty, miten vaikuttaisi, jos luomupinta-ala olisikin 25 % Suomessa.