Ohjeet verkkokoukseen osallistumiseen

Kokoukseen osallistuaksesi tarvitset verkkoyhteydellä varustetun tietokoneen sekä USB-kuulokkeet tai nappikuulokkeet. Tarkista tietokoneesi Flash-päivitys tai käytä mobiilisovellusta. Tarkista myös, että kuulokkeet on liitetty tietokoneeseen ennen kuin avaat verkkokoushuoneen.

1.
Avaa selaimessasi kokoushuone osoitteessa https://connect.funet.fi/luomutietoa. Hyväksy kokoushuoneen käyttöehdot klikkaamalla ”OK”.

2.
Valitse ”Enter as a Guest”, kirjoita nimesi kenttään ja siirry kokoushuoneeseen klikkaamalla ”Enter Room”. Kokoushuone avautuu hetken kuluttua selaimesi välilehdelle tai erillisikkunaan.

3.
Voidaksesi seurata luentoa, kokoushuoneen kaiuttimien tulee olla päällä. Kaiutin on päällä, kun yläpalkissa Meeting-valikon oikealla puolella olevaa kaiutin-kuvake näkyy vihreänä. Aktivoidaksesi kaiuttimen klikkaa kaiutin-kuvaketta, jolloin sen väri muuttuu vihreäksi. Äänten vaientaminen tapahtuu samasta painikkeesta klikkaamalla kaiutin-kuvake harmaaksi. Samalla tavoin aktivoidaan tarvittaessa mikrofoni ja videokuva. Tässä kokouksessa osallistujien ei tarvitse käyttää mikrofonia eikä videokuvaa.

4.
Muista  tarkistaa ääniasetukset yhteysikkunan yläpalkista ”Meeting” -valikosta ->  ”Audio setup Wizard” -toiminnon kautta ja seuraa ohjeita. Audio setup Wizard -testaa a) kuulokkeisiin tulevat äänet, b) mikrofoniasetukset sekä c) taustamelun. Kunkin vaiheen jälkeen paina ”Next” edetäksesi seuraavaan vaiheeseen. Testin ensimmäisessä vaiheessa testataan kuulokkeisiin tulevat äänet ”Test sound output”. Paina ”Play”, jolloin kuulokkeistasi pitäisi kuulla testimusiikkia. Jos et kuule testiääniä, tarkista, että kuulokkeet on liitetty tietokoneeseen oikein ja että oikeat kuulokkeet on asetettu oletuskuulokkeiksi. Tarvittaessa käynnistä kone uudestaan.

5.
Voit osallistua keskusteluun kirjoittamalla verkkokokoushuoneen chatissa, ”Chat”-ruutu kysymyksiäsi/kommenttejasi. Kysymykset käydään läpi luennon aikana, ja ne esitetään puhujalle luennon päätteeksi keskustelu-osiossa.

Huom. Kun klikkaat jotain toimintopainiketta, ruutuun ilmestyy Adobe Flash Palyer Settings-pop-up-ilkkuna. Salli Flash Player klikkaamalla ”Allow”.