tilli-vastavalo-ia-ahonen-scaled.jpg
Kuva: Ia Ahonen

Luomuinstituutin asiantuntijat mukana tv-dokumentissa

Suomessa vettä riittää, mutta Itämerta kutsutaan maailman saastuneimmaksi mereksi. Ilotuotanto Oy:n MTV3-kanavalle tuottamassa dokumentissa katsotaan, mitä maatalous- ja haja-asutuksilla voidaan tehdä vesistöjen hyväksi uudella tavalla.

– Suomalaisissa yrityksissä ja tutkimuslaitoksissa tehdään huipputason Itämeri- ja ravinteiden kierrätystutkimusta, mutta tieto on hajallaan ja päätyy helposti vain tieteellisiin julkaisuihin, kertoo tuottaja Ilona Arosalo tiedotteessaan.

Dokumentissa virtaavat innostavat uudet tavat kehittää mustasta kullasta, jätteestä, uutta elämää. Luomuruuan uusi tuleminen kattaa koko kiertokulun mullasta lähiruokaan ympäristöä huomioiden.

– Mehän haluamme molemmat: turvallista lähiruokaa ja puhtaat vesistöt. Se on hyvinvointia, Arosalo jatkaa.

TV-dokumentissa muutoksesta kertovat alan asiantuntijat, myös ympäristö- ja maa- ja metsätalousministeriön korkein johto Ville Niinistöä myöten. Luomuinstituutista haastateltavina ovat erikoistutkija Helena Kahiluoto, tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila, erikoistutkija Jukka Rajala, johtaja Pirjo Siiskonen ja projektisuunnittelija Brita Suokas.

Itämeri ja mustan kullan maa MTV3-kanavalla sunnuntaina 21.7. klo 17:30.

Lähde: Ilotuotanto Oy:n tiedote 30.5.2013