Kuva-Maaleipa-juttuun.jpg

Luomuinstituutti kannustaa kehittämään leipäreseptejä luomuraaka-aineista Maaleipä-haasteeseen! 

Luomuninstituutti kannustaa kaikkia ruoanlaitosta ja ympäristönsuojelusta kiinnostuneita osallistumaan IHME Helsingin Maaleipä-haasteeseen. Haaste kutsuu kehittämään leipäreseptejä, jotka edistävät niin maan, ilmaston kuin ihmisten hyvinvointia. Maaleipä-haaste pyrkii lisäämään tietoisuutta esimerkiksi yksipuolisen viljelyn vaikutuksista maaperään ja Itämereen sekä miten yksipuolinen ja ravinneköyhjä ravinto vaikuttaa epäedullisesti terveyteen. 

Leivo leipäsi luomuraaka-aineista 

Maaleipä-haasteessa kannustetaan käyttämään leipäaineksia, jotka eivät ainoastaan ravitse ihmistä, vaan myös hoitavat maaperää ja tukevat muita kasvi- ja eläinlajeja. Luomutuotetut raaka-aineet täyttävät nämä kriteerit erinomaisesti ja tarjoavat haasteeseen lentävän lähdön,  

Luomuraaka-aineet ovat jo lähtökohtaisesti puhtaita kasvinsuojeluainejäämistä ja tuotettu tavalla, joka ei köyhdytä maaperää. Puhtaat luomuraaka-aineet antavat sitä kautta myös kestävän perustan terveellisen leivän valmistamiselle. Luomutuotteiden tuotantotapa edistää lisäksi luonnon monimuotoisuutta ja  maan kasvukuntoa.  

Lisätietoja haasteesta 

Maaleipä-haasteen verkkosivut tarjoavat osallistujille kattavat ohjeet ja resursseja inspiroivien ja ekologisesti kestävien leipäreseptien kehittämiseksi. Sivuilta löytyy myös tietoa erilaisista viljelykasveista ja niiden vaikutuksista maaperään ja ympäristöön.  

Maaleipä-haasteen takana ovat voittoa tavoittelematon, ekologisesti kestävän taiteen IHME Helsinki -organisaatio ja lontoolainen taiteilijaduo Cooking Sections. Haasteen omat sivut löytyvät täältä: www.maaleipa.fi  

Tutustu luomuun lisää Luomu.fi -sivustolla