Luomupaivat_banner.jpg

Luomupäivillä keskusteltiin luomun ajankohtaisista asioista

Valtakunnalliset Luomupäivät 2013 – pellolta lautaselle kokosi Mikkeliin 12. – 13.11.2013 noin 110 luomusta kiinnostunutta kuulijaa ympäri Suomen. Tapahtuma oli hyvä tilaisuus verkostoitumiseen sekä mielipiteiden vaihtamiseen tuottajien, yrittäjien, asiantuntijoiden sekä ammattikeittiöväen kesken.

Pellolta-päivänä keskusteltiin mm. valkuaisomavaraisuudesta, luomutuottajien mentor-toiminnasta, lähiluomutuotannosta sekä neuvonnan ja tutkimuksen yhteistyöstä. Päivän päätteeksi Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrittäjän. Kunniakirjan kävi pokkaamassa SunSpelt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kaipainen.

Lautaselle-päivän seminaariosuudessa kuultiin maa- ja metsätalousministeriön puheenvuoro hallituksen luomualan kehittämisohjelmasta ja luomualan kehittämisen tavoitteista vuoteen 2020.

Puheenvuoroissa pohdittiin ja etsittiin ratkaisuja myös ammattikeittiöille soveltuvien luomutuotteiden saatavuuden parantamiseen.

Yksi päivän puhuttavimmista aiheista oli luomumaidon D-vitaminointi, mikä lisäisi toteutuessaan luomumaidon käyttöä päiväkoti- ja kouluruokailussa.

Luomupäivillä luovutettiin myös Portaat luomuun -diplomit Mikkelin ammattikorkeakoulun kolmelle ravintolalle, joista Ravintola DeXi on alueen ainoa viidennelle portaalle siirtynyt ravintola.

Luomupäivät 2013 – pellolta lautaselle esitykset löytyvät nettisivulta: https://luomuinstituutti.fi/luomupaivat/luomupaivien-ohjelma/

Lisätietoja:

12.11. Pellolta: toiminnanjohtaja Elisa Niemi/Luomuliitto, puh. 0400 534003, elisa.niemi@luomuliitto.fi
13.11. Lautaselle: hankepäällikkö Anu Arolaakso/EcoCentria, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi