tilli-vastavalo-ia-ahonen-scaled.jpg
Kuva: Ia Ahonen

Mikkeli vastaanottaa luomukonferenssivieraita 13 maasta

Kansainvälinen luomualan NJF-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa ja se kokoaa Mikkeliin 19. – 21. kesäkuuta ruokaketjun toimijoita maailmanlaajuisesti, etenkin Pohjoismaista ja Baltiasta. Konferenssissa puhuu useita kansainvälisiä johtavia luomututkijoita ja vieraita konferenssiin saapuu 13 eri maasta satakunta.

Kolmepäiväisen konferenssin pääjärjestäjänä toimii Luomuinstituutti. Suomen lisäksi konferenssin tieteellisessä toimikunnassa ovat edustettuina Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua.

Konferenssin tavoitteena on jakaa tuoretta tutkimustietoa luomutuotannosta, luomuruoasta, muista luomutuotteista ja herättää keskustelua näihin liittyvistä asioista. Konferenssin teemalla ’Organics for tomorrow´s food systems’ halutaan korostaa luomun merkitystä tulevaisuuden ruokajärjestelmässä.

Neljän vuoden välein pidettävä konferenssi järjestetään 19. – 21.6.2017 Mikkelin yliopistokeskuksen kampuksella. Konferenssin aikana vieraat pääsevät tutustumaan myös paikallisiin luomutiloihin ja paikallista luomua tehdään tunnetuksi konferenssin aikana. Konferenssivieraille tarjotaan maistiaisina mm. Vavesaaren tilan luomumarmeladeja, Saimaan Juomatehtaan luomuoluita  sekä SunSpeltin luomuspelttituotteita.