tilli-vastavalo-ia-ahonen-scaled.jpg
Kuva: Ia Ahonen

Mikkelin NJF-luomukonferenssi antaa vastauksia, miksi kannattaa suosia luomua

Mikkelissä kesäkuussa 2017 järjestettävä kansainvälinen luomualan NJF-konferenssi kokoaa yhteen ruokaketjun toimijoita maailmanlaajuisesti pohtimaan luomun tilannetta ruokajärjestelmissä. Konferenssissa puhuu useita kansainvälisiä johtavia luomututkijoita. Sekä professori John P. Reganold Washingtonin valtion yliopistosta että professori Gerald Rahmann nostavat esiin kysymyksen, miksi kannattaa suosia luomua.  

Professori John P. Reganold tarkastelee luomuruoantuotannon kestävyyttä monipuolisesti huomioiden tuotantotavan ympäristövaikutuksia, taloudellista kannattavuutta, sosiaalista kestävyyttä sekä vaikutuksia sadon määrään ja laatuun.

          Vaikka luomutuotannossa satotasot jäävät yleensä alhaisemmaksi kuin tavanomaisessa tuotannossa, on luomutuotanto kannattavampaa ja ympäristöystävällisempää, toteaa professori John P. Reganold.

Konferenssin tavoitteena on jakaa tuoretta tutkimustietoa luomutuotannosta, luomuruoasta, muista luomutuotteista ja herättää keskustelua näihin liittyvistä asioista. Konferenssin teemalla ’Organics for tomorrow´s food systems’ halutaan korostaa luomun merkitystä tulevaisuuden ruokajärjestelmässä.

          Suomi saa ensimmäistä kertaa järjestettäväkseen luomualan kansainvälisen konferenssin. Kolmepäiväisen konferenssin pääjärjestäjänä toimii Luomuinstituutti. Suomen lisäksi konferenssin tieteellisessä toimikunnassa ovat edustettuina Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua, konferenssin tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Carina Tikkanen-Kaukanen kertoo.

Neljän vuoden välein pidettävä konferenssi järjestetään 19. – 21.6.2017 Mikkelin yliopistokeskuksen kampuksella. Konferenssin aikana vieraille tarjotaan mahdollisuus päästä tutustumaan paikallisiin luomutiloihin. 

 

Lisätietoja:

·               Tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja, dosentti Carina Tikkanen-Kaukanen, carina.tikkanen-kaukanen@helsinki.fi, p. 050 318 0283

·               Luomuinstituutin johtaja, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Sari Iivonen, sari.iivonen@luke.fi,  p. 029 532 2882

·               www.njf.nu/seminars/mikkeli2017