Luomutalous_tuo_uutta_kasvua_banneri.jpg

Raportti ministeri Tiilikaiselle esittää parannusta maatalouden kannattavuuteen

Tutkija- ja luomuammattilaisryhmä luovutti maatalousministeri Kimmo Tiilikaiselle pe 4.9. selvityksen luomutalouden vaikutuksista kansantalouteemme. Luomuinstituutin koordinaatioyksikön johtaja Pirjo Siiskonen ja tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila osallistuivat ”Luomutalous tuo uutta kasvua” -tutkimuspohjaisen ideapaperin kirjoittamiseen.

Ideapaperin mukaan Suomi hyötyisi monella tapaa luomuviljelyn kasvusta, sillä Suomella on huomattavasti paremmat kilpailuedut luomutuotteiden markkinoilla kuin tavanomaisessa tuotannossa. ”Luomutalous tuo uutta kasvua” – tutkimuspohjainen ideapaperi sisältää:

  1. Suuntaviivat, miten Suomi pääsee osaksi luomutalouden taloudellisista, ekologisista ja terveydellisistä hyödyistä nyt ja vuoteen 2030 mennessä.
  2. Uusinta tutkimusta, joka osoittaa luomun vahvuudet tuotantomuotona.
  3. Luomututkimuksen kirjaston, joka listaa kaikkien selvityksessä käytettyjen lähteiden lisäksi runsaasti muita hyödyllisiä alan tutkimuksia.
  4. Viisi käytännön askelta, joiden avulla voidaan kasvattaa luomutaloutta Suomessa nopeasti.

”Luomutalous tuo uutta kasvua” -selvityksen ovat allekirjoittaneet: Ilkka Herlin, Antti Kaasalainen, Fredrik von Limburg Stirum, Jaakko Nuutila, Osmo Rauhala, Pirjo Siiskonen ja Markku Wilenius. Ideapaperin ovat koonneet työryhmän jäsenet ja ajatushautomo Demos Helsinki.

Tutustu Luomutalous tuo uutta kasvua -tutkimuspohjaiseen ideapaperiin

Luomuinstituutissa Luomutalous tuo uutta kasvua -ideapaperista lisätietoja antavat:

Pirjo Siiskonen
Luomuinstituutin johtaja
p. 0440 752 755, pirjo.siiskonen (a) helsinki.fi

Jaakko Nuutila
Luomuinstituutin tutkimuskoordinaattori
p. 045 650 4970, jaakko.nuutila (a) luke.fi