a / a
  • Etusivu
    • Esittely
    • Luomuinstituutin esite
  • Tutkimus- ja kehittämishankkeet
    • Kansallinen luomututkimusohjelma 2014-2018
    • Alkutuotanto
    • Elintarvikkeet ja ravitsemus
    • Yhteiskunta ja markkinat
    • Ympäristövaikutukset
  • Koulutus
    • Tutkittua tietoa luomusta – luennot ja materiaalit
    • Hyödyllisiä linkkejä
    • Opetusmateriaaleja
  • Artikkelit
    • Alkutuotanto
    • Elintarvikkeet ja ravitsemus
    • Yhteiskunta ja markkinat
    • Ympäristövaikutukset
  • Tutkijaverkosto
  • Yhteystiedot

Ympäristövaikutukset

Luomuinstituutin ympäristötutkimushankkeita ovat:

  • Climate-smart organic cropping systems (Luke) 2019
  • Mapping, management and resilience of ecosystem services for food security and response to climate change in Ethiopia (SOILMAN, Luke) 2013-2016
  • Transition towards sustainable nutrient economy (Luke) 2012-2015
  • Bioavailability of phosphorus in sewage sludges (Luke) 2011-2015
  • Adaptation of the food sector and socio-economic impacts of climate change in North-East Europe (Luke) 2012-2014
  • Assessing limits of adaptation to climate change and opportunities for resilience to be enhanced (Luke) 2011-2014
  • Kohti kestäviä elintarvikevalintoja – kuluttajainformaatio ruoan ravitsemus- ja ympäristövaikutuksista kestävyyden kontekstissa-SustFoodChoice  -hanke (Luke) 2010-2014
  • Ravinnehuuhtoutumien hallinta (Luke) 2009-2014
  • Ruuan ympäristöystävällisyyden ja paikallisuuden viestintä matkailukontekstissa (Luke) 2010-2013
  • Luomutuotteiden ympäristövaikutukset – maataloustuotannon ekosysteemipalvelut ja päästöt
+ Lisää hakuvaihtoehtoja - Tyhjennä haun lisävalinnat

Tiedotteet

  • Luomuinstituutti vahvistaa koordinaatioyksikköä viestinnän osaajalla

    3.12.2019
  • Puita pelloille? Peltometsäviljely tulee Suomeen

    11.6.2019
  • Luomubuumista eväitä pienyrityksille

    8.11.2018

Uutiset

  • TP Organics julkaisi strategisen tutkimus- ja innovaatiostrategiansa

    5.12.2019
  • LIVESEED-hanke selvittää luomusiemenen saatavuutta ja luomukasvinjalostusta Euroopassa

    31.10.2019
  • Luomubuumi-hankkeen työpajat käynnissä

    18.9.2019

Tapahtumat

  • Pellot kuntoon viljelijöiden, neuvojien ja tutkijoiden yhteistyöllä, Varsinais-Suomi 12.12.
  • BIOFACH 2020 12.02. - 15.02.

Avainsanat

antibiootit antibioottiresistentti antioksidantti biokaasu biologinen torjunta Fusarium spp. ilmastonmuutos juuristo kasvinsuojeluaine kestävyys kestävä kehitys kuluttajat luomu luomukeruualue luomumetsä luomupäivät luomupäivät 2015 luomuruoka luomusertifiointi luomusipuli luomutuotanto luomututkimus luomuvalvonta Luomuviljely lähiluomu lähiruoka maaperä maatilaislajike monimuotoisuus paikallinen polyfenoli ruokaketju satotaso Scientific seminar on Organic Food 2014 sipulinnäivete tavanomainen terveellisyys terveysvaikutus torjunta-aine torjúnta-ainejäämä turvallisuus tutkijahaastattelu tutkimus viljalajike viljelykierto

Missiomme
Edistämme ruokajärjestelmän kestävyyttä ja Suomen elintarvikesektorin kansainvälistä kilpailukykyä korkeatasoisen luomututkimuksen avulla.

Visiomme
Tutkijaverkostomme on kansainvälisesti tunnustettu kestävän ruokajärjestelmän asiantuntija ja haluttu yhteistyökumppani.

Arvomme
Tutkimuslähtöisyys, avoimuus, yhteistyöhalukkuus ja tuloksellisuus.

© 2019 | Luomuinstituutin koordinaatioyksikkö, Lönnrotinkatu 7, 50100 Mikkeli | Sivukartta |