Luomupaivat2015_tekstibanneri_pysty.jpg

Valtakunnallisilla Luomupäivillä Mikkelissä 9.-10.11.2015 käsitellään luomumaatalouden tuottavuutta

”Luomulla voi ruokkia maailman” on valtakunnallisten Luomupäivien pääpuhujan Central Iowa Agronomy & Supply’ta edustavan luomuneuvoja Robert Streitin esityksen aiheena tapahtumassa. Luomupäivien vuoden 2015 teema on Kasvun tiellä ja teeman mukaisesti puheenvuoroissa ja työpajoissa käsitellään muun muassa maan kasvukuntoa ja luomumaatalouden tuottavuutta. Valtakunnalliset Luomupäivät tuo Mikkelin yliopistokeskukselle runsaat sata luomutuottajaa, -neuvojaa, -valvojaa ja muuta luomualan asiantuntijaa 9.–10.11.2015.

Luomupäivien avauspuheenvuoron pitää Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja iltajuhlassa 9.11. Naisvuoritalolla puhuu maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Luomupäivien iltajuhlan juontaa luomusta innostunut kirjailija, ex-huippumalli Saimi Hoyer.

Haastavista ajoista huolimatta kasvun tiellä ollaan monessakin mielessä.  – Tulijoita olisi ollut runsaasti enemmän kuin mitä voimme ottaa vastaan, sanoo tapahtuman paikallinen järjestäjä Heli Peltola Luomuinstituutista.

Luomupäivien ohjelmassa on esitysten lisäksi työpajoja sekä retkiä alueen luomutiloille ja muihin yrityksiin. Tapahtuman yhdysvaltalaiset puhujat Streit ja Scott Remington vierailevat Juvalla maitotila Wehmaan kartanossa maanantaina 9.11. iltapäivällä Luottamusta ja luomumaitoa -retkellä.

Valtakunnalliset Luomupäivät järjestävät Luomuliitto ja Luomuinstituutti yhteistyössä ProAgrian ja Saimaan luomu ry:n kanssa. Luomupäivät pidetään joka toinen vuosi Mikkelissä.

Lisätietoja:
Luomuinstituutin viestintäsuunnittelija Heli Peltola, heli.peltola (a) helsinki.fi, p. 044 590 6834
ProAgria Etelä-Savon luomuasiantuntija Juha-Antti Kotimäki, juha-antti.kotimaki (a) proagria.fi, p. 050 3011 752
Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi, elisa.niemi (a) luomuliitto.fi, p. 0400 534 003

proluomu-multisite.fi-p.seravo.com/luomupaivat