Petteri_Orpo_web.jpg

Valtakunnallisilla Luomupäivillä oli edustettuna koko luomuketju

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo toi iloisia uutisia Valtakunnallisille Luomupäiville: orgaanisen seleenin käyttö on jatkossa sallittua luomutuotannossa. Valtakunnalliset Luomupäivät  järjestettiin Seinäjoella 25.–26.11.2014 teemalla Komiasti luomua. Luomupäivien pääpuhuja luomun maailmanlaajuinen kattojärjestön IFOAMin EU-ryhmän puheenjohtaja Marco Schlüter kertoi IFOAMin roolista EU-vaikuttajana ja luomuedunvalvontaelimenä. Schlüter otti kantaa erityisesti EU:n suunnitteilla olevaan luomuasetusuudistukseen ja vakuutti, että IFOAM pyrkii tekemään kaikkensa, että luonnonmukainen tuotanto ja sen kehittäminen on omaleimaisesti mahdollista jokaisella maantieteellisesti toisistaan eroavalla maatalous- ja elintarviketuotannon alueella myös jatkossa.

Vuoden 2014 Luomupäiville osallistui 130 luomuketjun asiantuntijaa: tuottajia, jatkojalostajia, rehunvalmistajia, ammattikeittiöiden, markkinoinnin ja myynnin asiantuntijoita sekä neuvojia ja tutkijoita eri puolelta Suomea. Luomupäivien ohjelma koostui esityksistä, retkistä ja työpajoista sekä rennosta illanvietosta pelimannitirio Ronuuttajien tahdittamana.

Luomupäivien esitykset on julkaistu Luomupäivien verkkkosivuilla, tutustu Luomupäivien esityksiin.

Vuoden 2015 Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään Mikkelissä.

Luomupäivät järjestivät Luomuinstituutti  ja Luomuliitto yhteistyössä ProAgria Etelä-Pohjanmaan ja Ekoviljelijät ry:n kanssa.