Paikallista_luomuruokaa_julkaisu_kansi-e1423808127494.jpg

Paikallista luomuruokaa kuluttajalle -uusi julkaisu verkossa

Paikallista luomuruokaa kuluttajalle – ketjukokeiluja Etelä-Savossa -julkaisu  kertoo luomuliha- ja -kasvisketjujen kehittämisestä Etelä-Savossa vuoden 2014 aikana.

Julkaisussa on dokumentoitu toteutettujen ketjukokeilujen eteneminen ja tulokset. Paikallista luomuruokaa kuluttajalle -julkaisussa on raportoitu myös selvitysten tulokset Etelä-Savon luomukasvisten, -marjojen ja -lihan tuotantomääristä ja saatavuudesta, ravintoloiden luomuraaka-aineiden käytöstä sekä toteutetusta kuluttajakyselystä- ja haastatteluista.

Luomuketjukokeiluihin osallistui runsaat 40  yritystä ja muuta toimijaa Etelä-Svosta: luomutuottajia, jalostajia, ammattikeittiöitä, kauppoja, neuvojia sekä tutkijoita yhteistyössä hankeryhmän kanssa ja maakunnan ulkopuolelta teurastamo ja lihanleikkaamo.

Luomuliha- ja ketjukokeilut toteutettiin osana Luomuinstituutin vakiinnuttaminen -hanketta.

Tutustu Paikallista luomuruokaa kuluttajalle – ketjukokeiluja Etelä-Savossa julkaisuun Luomuinstituutin materiaalipankissa.