Luomuala panostaa, jotta Luomu 2.0 -ohjelman tavoitteet saavutetaan 15.12.2022 Tiedotteet Toimeenpanosuunnitelman tavoite on, että vuonna 2030 neljäsosa peltoalasta on… Lue lisää
Valtakunnalliset Luomupäivät tänä vuonna Hämeessä – tarjolla ratkaisuja omavaraisuuteen ja muutoskestävyyteen 02.09.2022 TapahtumatUutiset Valtakunnalliset Luomupäivät järjestetään tänä vuonna 10 – 11.11.2022 Hämeessä,… Lue lisää
Maatalouden kriisi kääntää katseet luomuun – syksyllä runsaasti luomutapahtumia 25.08.2022 Tiedotteet Luomuinstituutti, Luomuliitto ja Pro Luomu tiedottavat Luomu on vahvasti… Lue lisää
Luomuinstituutin koordinaatio vahvistui 29.03.2022 ArtikkelitTiedotteet Luomuinstituutin koordinaatioryhmä vahvistui alkuvuodesta kolmella tutkijalla. Anne Honkanen koordinoi… Lue lisää
Luomu torjuu lajikatoa ja tuo ratkaisuja vihreään siirtymään 11.11.2021 Tiedotteet Valtakunnalliset Luomupäivät Seinäjoella käsittelevät torstaina ja perjantaina ajan suuria… Lue lisää
Luomukotieläintuotannon tutkimuksen tila 04.08.2020 AlkutuotantoEläintuotanto Luomueläintuotannon sektori on kasvanut nopeasti viime aikoina. Kuitenkaan ei… Lue lisää
Karjalle syötetty rehu ja lannan käsittely vaikuttavat hiilijalanjälkeen 23.04.2019 Ympäristövaikutukset Kasvinviljelyn, kotieläintuotannon, metsätalouden sekä näihin liittyvät maankäytön muutokset huomioiden,… Lue lisää
Luomupelloilla suuremmat ympäristöhyödyt 29.03.2019 Ympäristövaikutukset Luomupelloilla luonnon monimuotoisuus on suurempi ja vesistö- ja ilmastohaitat… Lue lisää
Biofach 2019 luomumessut ja konferenssi Nürnbergissä Saksassa 21.02.2019 Uutiset Maailman johtava luomun messu- ja konferenssitapahtuma järjestettiin 30. kertaa… Lue lisää
Tutkijahaastattelu: Krista Peltoniemi 24.09.2018 Uutiset Tutkijahaastattelu: Krista Peltoniemi 13.9.2018 Kuka olet ja mitä teet… Lue lisää
Satotason erot luomun ja tavanomaisen välillä tasoittuvat pitkällä aikavälillä 15.06.2018 AlkutuotantoKasvintuotanto Luomun kestävyys- ja tuottavuuslupausten haasteena on pidetty alhaisempaa hehtaarisatoa… Lue lisää
Luomuhedelmien ja -vihannesten tarjoaminen pakkaamattomana voi edistää niiden myyntiä 01.12.2017 Elintarvikkeet ja ravitsemus Hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkijat tutkivat pakkauksien käytön ja pakkaamattomuuden vaikutuksia… Lue lisää