Luomulla lisäarvoa matkailuun 19.02.2021 Yhteiskunta ja markkinat Tämän päivän kuluttajia puhuttelee hyvinvointi, aitous, luonnollisuus, yksilöllisyys sekä… Lue lisää
Luomuinstituutti sai uuden tutkimusstrategian vuosille 2021-2024 26.01.2021 TutkimusUutiset Luomuinstituutin uusi tutkimusstrategia vuosille 2021-2024 on valmistunut. Tavoitteena on… Lue lisää
Viljat osana kestävää ja terveellistä ruokajärjestelmää – vanhojen viljalajikkeiden vaikutuksista terveydelle ja ravitsemukselle 22.09.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Nutrients –julkaisun laajassa kirjallisuuskatsauksessa perehdyttiin vanhojen viljalajikkeiden (engl. ancient… Lue lisää
Luomu 2.0 – Tutkittua tietoa ja käytännön malleja regeneratiivisen luomuviljelyn kehittämisen tueksi 18.06.2020 Artikkelit Ilmastonmuutoksen hillintätoimien kiireellisyys on nostanut ruoantuotannon yhteiskunnallisen keskustelun ytimeen…. Lue lisää
Sukupuolen ja terveyshuolen vaikutus luomuruokavalintaa seuraaviin ruokavalintoihin 11.06.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa selvitettiin sitä, miten ravintola-asiakkaan päätös… Lue lisää
Yksinkertainen testimenetelmä on kehitetty tautia aiheuttavien Fusarium oxysporum -sienten tunnistamiseen satosipuleista 09.06.2020 Alkutuotanto Fusarium– sienisuvun tietyt lajit, kuten Fusarium oxysporum aiheuttavat sipulinnäivetteeksi… Lue lisää
Kestävää maataloutta maaperäeliöiden monimuotoisuuden näkökulmasta 06.03.2020 AlkutuotantoUutiset Tuore tutkimushanke vastaa huoleen maaperän biologisen monimuotoisuuden heikkenemisestä. Luonnonvarakeskuksen… Lue lisää
Hanki arvostusta ostamalla luomuruokaa! 26.02.2020 Yhteiskunta ja markkinat Suomalaisessa tutkimuksessa selvitettiin luomuruoan kuluttajiin liitettyjä arvostuksia kahden nettikyselyn… Lue lisää
Miten paljon luomutuotanto edistää luonnon monimuotoisuutta lauhkealla vyöhykkeellä? 11.02.2020 Ympäristövaikutukset Luonnon monimuotoisuus on vähentynyt maatalousympäristöissä dramaattisesti viime vuosikymmeninä…. Lue lisää
Maapallon ruoantuotannon luomuistaminen 100 %:sesti muuttaisi merkittävästi vallitsevia viljelykiertoja ja tuotantokasvivalikoimaa 27.08.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Keskustelu luomutuotannosta päätyy usein pohdintaan, voiko luomutuotannolla ruokkia maapallon… Lue lisää
Maidon torjunta-aine-, antibiootti- ja kasvuhormonijäämät tavanomaisessa ja luomutuotannossa 27.06.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa tutkimuksessa mitattiin torjunta-aineiden, antibioottien ja kasvuhormonien jäämiä tavanomaisesti… Lue lisää
Luomutuotannon mittarit analyyttisessä hierarkiaprosessissa 25.06.2019 Yhteiskunta ja markkinat Luomutuotannon säännökset perustuvat tarkoin määriteltyihin kriteereihin, joilla tuotannon luomukelpoisuutta… Lue lisää