Kirjaudu sisään
Siirry sisältöön
Luomuinstituutti
  • Tutkimus- ja kehittämishankkeet
  • Artikkelit
  • Ajankohtaista
  • Koulutus
  • Keitä olemme
    • Foorumi
    • Profiili
    • Kaikki tutkijat
  • Suomi
  • English
Skip to content

satotaso

Onko luomusatoja mahdollista kasvattaa?

31.08.2022 Blogit

Luomutuotannon matala satotaso on luomutuotantoon kohdistuvan kritiikin kärki. Luomutuotannossa…
Lue lisää

Luomua kritisoidaan tavanomaista tuotantoa pienemmistä sadoista ‒ tärkeää on tarkastella sitä, mitä jää viljelijän lompakkoon

02.05.2022 Blogit

Maatilojen kannattavuuden näkökulmasta pelkkä satotasojen kasvattaminen ei kuitenkaan ole…
Lue lisää

Uusilla menetelmillä lisää viljelyvarmuutta ja suurempia luomusatoja

09.04.2022 AlkutuotantoArtikkelitTiedotteet

Luomutuotantoa kritisoidaan usein alhaisista satotasoista. Hiilestä kiinni -tutkimus- ja…
Lue lisää

Luomutuotanto kuromassa tavanomaisen tuotannon satotasoja kiinni

24.04.2019 AlkutuotantoKasvintuotanto

Maatalouden kestävän tehostamisen keskeisenä haasteena on tuottaa yhä enemmän…
Lue lisää

Muokkausmenetelmien vaikutus maan kasvukuntoon

29.01.2019 Alkutuotanto

Peltomaan kasvukunnon ongelmat, kuten muokkauksesta aiheutuneet tai maaperän rakenteesta…
Lue lisää

Satotason erot luomun ja tavanomaisen välillä tasoittuvat pitkällä aikavälillä

15.06.2018 AlkutuotantoKasvintuotanto

Luomun kestävyys- ja tuottavuuslupausten haasteena on pidetty alhaisempaa hehtaarisatoa…
Lue lisää

Luomusatojen lisäämisen riskit ja mahdollisuudet

05.04.2018 AlkutuotantoEläintuotantoKasvintuotanto

Ruotsalainen tuore review-tutkimus käsittelee luomusatojen lisäämismahdollisuuksia ja siihen liittyviä…
Lue lisää
Luomuinstituutti_logo_b_nega.png
  • Etusivu
  • Tutkimus- ja kehittämishankkeet
  • Artikkelit
  • Ajankohtaista
  • Keitä olemme

Facebook | Twitter | Instagram

Tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirjeemme