Luomuviljelijöiden työhyvinvointia rakentamassa 30.11.2021 ArtikkelitTutkimusUutiset Luomutuottajien osuus maatiloista ja maatalousmaan käytöstä on ollut kasvussa… Lue lisää
Ruoan terveellisyyttä pitää tarkastella omaa lajiamme laajemmin 08.10.2021 Blogit Puhtaus ja terveellisyys ovat suomalaisten luomukuluttajien tärkeimpiä syitä suosia… Lue lisää
Viljat osana kestävää ja terveellistä ruokajärjestelmää – vanhojen viljalajikkeiden vaikutuksista terveydelle ja ravitsemukselle 22.09.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Nutrients –julkaisun laajassa kirjallisuuskatsauksessa perehdyttiin vanhojen viljalajikkeiden (engl. ancient… Lue lisää
Terveydelle haitallisimmat hyönteisten torjunta-aineet halvimpia 24.09.2019 Yhteiskunta ja markkinat Italialainen tutkijaryhmä selvitti tuhohyönteisten torjunnan kustannuksia ja terveysvaikutuksia viininviljelyssä… Lue lisää
Ihmistoiminnan ja elämäntyylien vaikutus ja kytkennät mikrobistoon, terveyteen ja ekosysteemeihin 04.07.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Meitä kaikkia ympäröivät monimuotoiset mikrobiyhteisöt, joiden merkitystä terveyden ylläpitämiselle… Lue lisää
Luomuruoan laatu ja terveyshyödyt 10.04.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Luonnonmukaisesti tuotetun ja tavanomaisen ruoan ravitsemuksellista laatua vertailtiin italialaisessa… Lue lisää
Luomuviljelijä välttyy kasvinsuojeluaineiden haittavaikutuksilta 18.01.2018 Yhteiskunta ja markkinat Kasvinsuojeluaineilla on haittavaikutuksia Kasvinsuojeluaineiden haittavaikutuksia on tutkittu paljon. Osa… Lue lisää
Luomun terveysvaikutukset puhuttavat – lisätutkimuksia tarvitaan 19.06.2017 Elintarvikkeet ja ravitsemusTapahtumatTiedotteetUutiset Luomuruuan terveysvaikutukset nousevat aika ajoin keskusteluun. Väitteiden tueksi ei… Lue lisää
Tavanomaisen ja luomuruoan välillä merkittäviä eroja 15.07.2014 Elintarvikkeet ja ravitsemusTiedotteet Newcastlen yliopiston johtama kansainvälinen tutkimusryhmä osoitti, että luomuruoassa on… Lue lisää