Luomu yhteiskunnassa ja kuluttajien valinnoissa
Luomuinstituutti järjesti Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 23.4.2018 seminaarin ”Luomu yhteiskunnassa ja kuluttajien valinnoissa”.
Esityksiä piti seitsemän tutkijaa Helsingin yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta. Esitysten diat ja esityskohtaiset videoklipit löydät alta, ja koko seminaarin videotaltiointiin pääset tästä.
Tutkijoiden lisäksi seminaarissa sai kommenttipuheenvuoroja:
- ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta, kohdasta: 1:02:00-1:07:45
- pioneeriviljelijä Seppo Lohtaja Varsinais-Suomesta, kohdasta: 1:08:15-1:16:55 sekä
- suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää WWF:ltä, kohdasta 2:37:00-2:45:35.
Yleisön kysymyksiä löydät kohdista 1:17:00-1:28:50 ja 2:45:50-2:56:20.
Ruokakulttuurin professori (HY) Mari Niva – Luomu osa kestävää kulutusta
Vanhempi tutkija (HY:n Ruralia-instituutti) Merja Lahdesmäki – Median leimaamat luomutuottajat
Erikoistutkija (Luke) Arto Latukka – Luomutuotanto on kannattavaa maataloustuotantoa
Tutkija (HY:n Ruralia-instituutti) Minna Mikkola – Luomukuluttjaat vaihtoehtoisissa ruokaverkostoissa
Professori (HY:n Ruralia-instituutti) Sami Kurki – Luomukuluttaminen sosiaalisena signaalina
Tutkijatohtori (HY) Panu Pihkala – Luomuruoka lääkkeeksi ympäristöahdistukseen
Tutkimusprofessori (Luke) Eija Pouta – Mitä kuluttajat ovat valmiita maksamaan ympäristöä vähemmän kuormittavasta ruoasta?