Luomu yhteiskunnassa ja kuluttajien valinnoissa

Luomuinstituutti järjesti Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 23.4.2018 seminaarin ”Luomu yhteiskunnassa ja kuluttajien valinnoissa”.

Esityksiä piti seitsemän tutkijaa Helsingin yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta. Esitysten diat ja esityskohtaiset videoklipit löydät alta, ja koko seminaarin videotaltiointiin pääset tästä.

Tutkijoiden lisäksi seminaarissa sai kommenttipuheenvuoroja:

  • ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta, kohdasta: 1:02:00-1:07:45
  • pioneeriviljelijä Seppo Lohtaja Varsinais-Suomesta, kohdasta: 1:08:15-1:16:55 sekä
  • suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää WWF:ltä, kohdasta 2:37:00-2:45:35.

Yleisön kysymyksiä löydät kohdista 1:17:00-1:28:50 ja 2:45:50-2:56:20.


Ruokakulttuurin professori (HY) Mari Niva – Luomu osa kestävää kulutusta

Diat

Video


Vanhempi tutkija (HY:n Ruralia-instituutti) Merja Lahdesmäki – Median leimaamat luomutuottajat

Diat

Video


Erikoistutkija (Luke) Arto Latukka – Luomutuotanto on kannattavaa maataloustuotantoa

Diat

Video


Tutkija (HY:n Ruralia-instituutti) Minna Mikkola – Luomukuluttjaat vaihtoehtoisissa ruokaverkostoissa

Diat

Video


Professori (HY:n Ruralia-instituutti) Sami Kurki – Luomukuluttaminen sosiaalisena signaalina

Diat

Video


Tutkijatohtori (HY) Panu Pihkala – Luomuruoka lääkkeeksi ympäristöahdistukseen

Diat

Video


Tutkimusprofessori (Luke) Eija Pouta – Mitä kuluttajat ovat valmiita maksamaan ympäristöä vähemmän kuormittavasta ruoasta?

Diat

Video