Luomuinstituutin tutkijaseminaari 2015
Luomuinstituutin sisäisessä tutkijaseminaarissa pidettiin esityksiä kaikilta Luomuinstituutin tutkimusaloilta. Avoimesti julkaistavissa olevat esitykset löydät ohesta. Seminaari pidettiin Anttolanhovissa 19.-20.5.2015.
Sivuston oikeasta sivupalkista löytyvä "Hae sisällöstä" -hakupalvelu auttaa löytämään kaipaamasi materiaalit Luomuinstituutin verkkosivuilta.
Alkutuotanto
- Suomalainen kannattava ja voimistuva luomupuutarhatuotanto, Sari Iivonen, (esitys ei julkaistavissa) HY
- Kokemuksia kestorikkakasvien torjunnasta, Timo Lötjönen, esitys, LUKE
- Luomupellon rikkakasvit hallintaan viljelyn keinoin, esitys, Jukka Salonen, LUKE
- Ulkomaisen luomukasvinjalostuksen tilanne, esitys, Jukka Rajala, HY
- Tavanomaiseen tuotantoon jalostetut kasvilajikkeet luomussa? esitys, Kaija Hakala, LUKE
- Viljalajikkeiden luomulajikekokeet Suomessa, esitys, Markku Niskanen, LUKE
- Fosforin kierrätys lannasta ja puhdistamolietteestä, Jaakko Mäkelä, (esitys ei julkaistavissa), LUKE
Elintarvikkeet
- Suomalaiset metsämarjat ja (luomu)hunajat infektioiden ehkäisyssä, esitys hunajan terveysvaikutuksista, esitys metsämarjoista, Carina Tikkanen-Kaukanen, HY
- Luomumaitotuotteiden tuotekehitys ja elintarvikkeiden aistinvarainen arviointi, esitys, Tuomo Tupasela, LUKE
- Luomu – jäljitettävyys ja aitous, esitys, Marjo Särkkä-Tirkkonen
Ympäristö
- Ruokatulevaisuuden paradigma, Helena Kahiluoto, LUKE (esitys ei julkaistavissa)
- Fossiilisen energian käytön vähenemisen vaikutus, esitys, Winfried Schäfer, LUKE
Yhteiskunta
- Luomuviljelyn sosiaalisen hyväksynnän rakentuminen sanomalehdissä 1980-luvulla, esitys, Merja Lähdesmäki, HY
- Onko luomuvalvonta tuottajalle taakka vai vahvuus? esitys, Brita Suokas, HY
- Hajakeskitetyn luomun mahdollisuudet ruokasuvereniteettiin transatlanttisessa kaupassa, Minna Mikkola, HY
- Luomutuotannon tutkijat ja luomutuottajat tiedeviestinnän kentällä, esitys, Anne Hytönen, HY
- Luomun yleisimpien laatuatribuuttien hyväksyttävyys suomalaisessa ruokaketjussa, esitys, Jaakko Nuutila, Luomuinstituutti/LUKE
- First results of inclusive farming innovation transfer workshops, esitys, Winfried Schäfer, LUKE