Paikallista luomuruokaa kuluttajalle – ketjukokeiluja Etelä-Savossa -julkaisu kertoo luomuliha- ja -kasvisketjujen kehittämisestä Etelä-Savossa vuoden 2014 aikana.
Julkaisussa on dokumentoitu toteutettujen ketjukokeilujen eteneminen ja tulokset. Paikallista luomuruokaa kuluttajalle -julkaisussa on raportoitu myös selvitysten tulokset Etelä-Savon luomukasvisten, -marjojen ja -lihan tuotantomääristä ja saatavuudesta, ravintoloiden luomuraaka-aineiden käytöstä sekä toteutetusta kuluttajakyselystä- ja haastatteluista.
Luomuketjukokeiluihin osallistui runsaat 40 yritystä ja muuta toimijaa Etelä-Svosta: luomutuottajia, jalostajia, ammattikeittiöitä, kauppoja, neuvojia sekä tutkijoita yhteistyössä hankeryhmän kanssa ja maakunnan ulkopuolelta teurastamo ja lihanleikkaamo.
Luomuliha- ja ketjukokeilut toteutettiin osana Luomuinstituutin vakiinnuttaminen -hanketta.
Tutustu Paikallista luomuruokaa kuluttajalle – ketjukokeiluja Etelä-Savossa –julkaisuun Luomuinstituutin materiaalipankissa.