Tiedekulmassa puhutaan luomusta ja uudistavasta viljelystä 22.9.2025

A1A8013_small-scaled.jpg

Euroopan luomutuotannon päivää vietetään 23.9.2025. Juhlan aattona onkin ajankohtaista nostaa esiin luomutuotannon asema suomalaisessa ruokajärjestelmässä. 

Luomun rinnalla puhumme nykyään paljon uudistavasta viljelystä ja agroekologisista menetelmistä. Mitä tarkoitetaan agroekologisilla tuotantomenetelmillä ja uudistavalla viljelyllä? Ovatko ne eri asia kuin luomutuotanto vaiko vain erilaisia polkuja samaan tavoitteeseen?  Miksi luomun rinnalle tarvitaan uusia ekologisesta kestävyydestä viestiviä tuotantomuotoja ja merkintöjä? Ovatko ne markkinointipuhetta vai aitoa tarvetta kehittää kestävää tuotantoa?  

Kuluttajille ei saa nykyään väittää tuotteiden ”vihreydestä” mitä vaan. Tämä haastaa myös ruoantuottajia todentamaan eri keinoin kestävyyttä. Millaisia väitteitä uskaltaa ruoasta ja sen tuotantotavasta esittää? Mitä luomutuotteista saa sanoa? Entä mitä kuluttajat tästä kaikesta lopulta ajattelevat? 

Luomuinstituutti on yhdessä BSAG:n kanssa kutsunut joukon huippuosaajia keskustelemaan aiheesta Tiedekulmaan 22.9. klo 13-15. Tervetuloa mukaan paikan päälle Helsingin keskustaan (Yliopistonkatu 4) tai seuraamaan tilaisuutta etänä!

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.
Ilmoittautuneille lähetämme sähköpostiin striimilinkin muutama päivä ennen tilaisuutta.