Maista Luomu -tapahtuma 2016

Ihmisen parhaaksi -seminaari 30.9.2016 : Esitykset

 

Tutkimustuloksia tavanomaisen ruoan ja luomuruoan eroista ja torjunta-ainejäämien vaikutuksista ihmisen elintoimintoihin

Professori Raija Tahvonen, Luke, Esitys, Video

 

Rasvahappokoostumuseroista maidossa

Professori Aila Vanhatalo, Helsingin Yliopisto, Esitys, Video

 

Ravinnon vaikutus suoliston mikrobistoon ja terveyteen

Professori Seppo Salminen, Turun Yliopisto, Esitys, Video

 

Kasvinsuojeluainejäämät tavanomaisissa ja luomuelintarvikkeissa

Ylitarkastaja Sanna Viljakainen, Evira, Esitys

 

Tietoiskut Tertin Kartanossa 1.10.2016: Esitykset

 

Pakurikääpä ja sen käyttö?

Vanhempi tutkija Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus, esitys

 

Lammasta luomuna, haasteet ja mahdollisuudet

Lammastuotannon erityisasiantuntija Sari Helteltä, ProAgria Etelä-Savo, esitys

 

Luomukotieläinten olot ja valvonta

Projektisuunnitelija Brita Suokas, HY/Ruralia-Instituutti, esitys

 

Onnellisten kanojen munia vai luomumunia?

Projekstisuunnittelija Brita Suokas, HY/Ruralia-Instituutti, esitys

 

Mikä tekee maidosta luomumaitoa?

Isäntä Carin Grotenfelt, Wehmaan kartano, esitys

 

Yksi merkki voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa

Erikoissuunnitelija Marjo Särkkä-Tirkkonen, HY/Ruralia-instituutti, esitys

 

Miksi metsät kannattaa sertifioida luomukeruualueiksi?

Projektipäällikkö Birgitta Partanen, HY/Ruralia-Instituutti. esitys