Luomuinstituutti on Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteinen asiantuntijaverkosto, joka tukee toiminnallaan kotimaisen luomutuotannon vahvistumista koko ruokajärjestelmässä.

Lue lisää meistä

Luomumyytit_banneri_052023_3.jpg

Juttusarjassa avataan tutkimukseen perustuen yleisimpiä luomuun liittyviä yksinkertaistavia ja ongelmallisia käsityksiä – luomumyyttejä.

Luomuinstituutti somessa

2 days ago

Huomenna lauantaina 23.9. juhlitaan EU:n luomutuotannon päivää! 💚🌱Teemapäivän tarkoituksena on lisätä tietoutta luomusta. Mikäpä siis olisi parempi ajankohta tiivistää tuoretta tutkimustietoa? Luomuinstituutin yhteenvedosta selviää, mitä laaja ranskalaistutkimus on viime vuosina saanut selville luomuruoan ja terveyden välisistä yhteyksistä. Tiivistelmän kirjoittanut tutkija Riikka Pajulahti summaa: "Kasvispainotteinen ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio, joka sisältää täysjyväviljaa, pehmeää rasvaa ja vain vähän punaista ja prosessoitua lihaa, edistää terveyttä ja vähentää monien kroonisten sairauksien riskiä huolimatta siitä, onko ruoka luomua vai tavanomaisesti tuotettua."Hyvää EU:n luomupäivää ja viikonloppua!luomuinstituutti.fi/luomuruoan-yhteys-terveyteen-tuloksia-laajasta-ranskalaisesta-seurantatutkimu... ... See MoreSee Less
View on Facebook