Ruoan terveellisyyttä pitää tarkastella omaa lajiamme laajemmin 08.10.2021 Blogit Puhtaus ja terveellisyys ovat suomalaisten luomukuluttajien tärkeimpiä syitä suosia… Lue lisää
Mitä luomuruoan terveellisyys merkitsee kuluttajille? 07.05.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Kun puhutaan ruoan terveellisyydestä, niin mitä ominaisuuksia kuluttajat pitävät… Lue lisää
Ruokaostosten kestävyysvalinnat – systemaattinen katsaus elintarvikkeiden merkintöjen arvostukseen 16.03.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Brittiläisessä katsausartikkelissa tutkittiin kuluttajien suhtautumista ruoan terveys-, ympäristö- ja… Lue lisää
Ruoan ympäristövaikutusten vähentäminen on ruoantuottajien, ruokaketjun muiden toimijoiden ja kuluttajien yhteinen asia 01.08.2018 Ympäristövaikutukset Ruoantuotannon ympäristövaikutukset syntyvät miljoonien tuottajien toiminnan seurauksena. Saman tuotteen… Lue lisää
Matkaraportti: 5th Organic Processing Conference 09.02.2018 Elintarvikkeet ja ravitsemusUutiset 16-17.1.2018, Zwolle, Hollanti Tuomo Tupasela, Luke Tänä vuonna konferenssissa… Lue lisää
Luomuhedelmien ja -vihannesten tarjoaminen pakkaamattomana voi edistää niiden myyntiä 01.12.2017 Elintarvikkeet ja ravitsemus Hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkijat tutkivat pakkauksien käytön ja pakkaamattomuuden vaikutuksia… Lue lisää
Vaihtoehtoiset ruokaverkostot osana kestävämpää ruokajärjestelmää 30.11.2017 Yhteiskunta ja markkinat Vaihtoehtoiset ruokaverkostot voivat myös vahvistaa luomun asemaa Vallitsevan ruokajärjestelmän… Lue lisää
Säännöllisesti luomuruokaa syövien terveydentila ja kulutustottumukset poikkeavat muista 09.01.2015 Yhteiskunta ja markkinat Eurooppalaisiin luomutuotteiden käyttäjien kärkikaartiin sijoittuva Ranska on käynnistänyt laajan… Lue lisää