Havaintoja Saksan Biofach 2023 luomumessuilta 07.03.2023 Uutiset Maailman johtava luomualan messu- ja konferenssitapahtuma BIOFACH järjestettiin Nürnbergissä… Lue lisää
Vastakohdasta vaihtoehdoksi – miten luomun ja tavanomaisen eroa on hahmotettu? 12.12.2022 ArtikkelitYhteiskunta ja markkinat Luomusta käyty keskustelu Suomessa on keskittynyt tarkastelemaan luomun ja… Lue lisää
Ruoan terveellisyyttä pitää tarkastella omaa lajiamme laajemmin 08.10.2021 Blogit Puhtaus ja terveellisyys ovat suomalaisten luomukuluttajien tärkeimpiä syitä suosia… Lue lisää
Luomun kasvava kysyntä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia 29.04.2021 Elintarvikkeet ja ravitsemus Luomubuumi – Lisää luomutuotteita paremmalla osaamisella ja rohkeilla kokeiluilla… Lue lisää
Sukupuolen ja terveyshuolen vaikutus luomuruokavalintaa seuraaviin ruokavalintoihin 11.06.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa selvitettiin sitä, miten ravintola-asiakkaan päätös… Lue lisää
Mitä luomuruoan terveellisyys merkitsee kuluttajille? 07.05.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Kun puhutaan ruoan terveellisyydestä, niin mitä ominaisuuksia kuluttajat pitävät… Lue lisää
Ruokaostosten kestävyysvalinnat – systemaattinen katsaus elintarvikkeiden merkintöjen arvostukseen 16.03.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Brittiläisessä katsausartikkelissa tutkittiin kuluttajien suhtautumista ruoan terveys-, ympäristö- ja… Lue lisää
Hanki arvostusta ostamalla luomuruokaa! 26.02.2020 Yhteiskunta ja markkinat Suomalaisessa tutkimuksessa selvitettiin luomuruoan kuluttajiin liitettyjä arvostuksia kahden nettikyselyn… Lue lisää
Luomukulutus viestittää sosiaalisesti arvostetuista piirteistä: arvoperustalla rooli mielikuvissa 08.02.2019 Yhteiskunta ja markkinat Journal of Food Products Marketing -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa, joka… Lue lisää
Suomalaisten ruoankulutuksen ulkoistetut ympäristövaikutukset 23.11.2018 Ympäristövaikutukset Helsingin yliopistossa 21.11.2018 väitelleen Vilma Sandströmin väitöskirjassa keskiössä on… Lue lisää
Ruoan ympäristövaikutusten vähentäminen on ruoantuottajien, ruokaketjun muiden toimijoiden ja kuluttajien yhteinen asia 01.08.2018 Ympäristövaikutukset Ruoantuotannon ympäristövaikutukset syntyvät miljoonien tuottajien toiminnan seurauksena. Saman tuotteen… Lue lisää
Luomuhedelmien ja -vihannesten tarjoaminen pakkaamattomana voi edistää niiden myyntiä 01.12.2017 Elintarvikkeet ja ravitsemus Hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkijat tutkivat pakkauksien käytön ja pakkaamattomuuden vaikutuksia… Lue lisää