Sveitsissä luomua on tutkittu jo 70-luvulta: ”Saadaan paljon aikaan, kun yhden aihealueen ympärille on keskitetty paljon tutkijoita” 05.09.2023 ArtikkelitTutkimusUutiset Sveitsissä FiBL:n tutkimuslaitoksessa tehdään maailmanluokan luomualan tutkimusta. Luomun jalostusaste… Lue lisää
Elintarvikepäivä 2023 luotasi luomuun 01.06.2023 ArtikkelitElintarvikkeet ja ravitsemusUutiset Luomusta kiinnostuneet ruoka-alan toimijat ilahtuivat vuoden tärkeimmässä elintarvikealan koulutuspäivässä Helsingin… Lue lisää
Luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pieneksi 01.12.2021 TutkimusYmpäristövaikutukset Elinkaarianalyysissä tutkitun luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin tavanomaisesti tuotetun…. Lue lisää
Luomu torjuu lajikatoa ja tuo ratkaisuja vihreään siirtymään 11.11.2021 Tiedotteet Valtakunnalliset Luomupäivät Seinäjoella käsittelevät torstaina ja perjantaina ajan suuria… Lue lisää
Ruoan terveellisyyttä pitää tarkastella omaa lajiamme laajemmin 08.10.2021 Blogit Puhtaus ja terveellisyys ovat suomalaisten luomukuluttajien tärkeimpiä syitä suosia… Lue lisää
Sukupuolen ja terveyshuolen vaikutus luomuruokavalintaa seuraaviin ruokavalintoihin 11.06.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa selvitettiin sitä, miten ravintola-asiakkaan päätös… Lue lisää
Ruokaostosten kestävyysvalinnat – systemaattinen katsaus elintarvikkeiden merkintöjen arvostukseen 16.03.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Brittiläisessä katsausartikkelissa tutkittiin kuluttajien suhtautumista ruoan terveys-, ympäristö- ja… Lue lisää
Hanki arvostusta ostamalla luomuruokaa! 26.02.2020 Yhteiskunta ja markkinat Suomalaisessa tutkimuksessa selvitettiin luomuruoan kuluttajiin liitettyjä arvostuksia kahden nettikyselyn… Lue lisää
Ihmistoiminnan ja elämäntyylien vaikutus ja kytkennät mikrobistoon, terveyteen ja ekosysteemeihin 04.07.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Meitä kaikkia ympäröivät monimuotoiset mikrobiyhteisöt, joiden merkitystä terveyden ylläpitämiselle… Lue lisää
Luomuruoan laatu ja terveyshyödyt 10.04.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Luonnonmukaisesti tuotetun ja tavanomaisen ruoan ravitsemuksellista laatua vertailtiin italialaisessa… Lue lisää
Heikentääkö prosessointi mielikuvaa luomun terveellisyydestä ja mausta? 23.01.2018 Elintarvikkeet ja ravitsemus Luomu mielletään terveelliseksi ja maukkaaksi Luomumerkki kertoo elintarvikkeen tuotantomenetelmästä…. Lue lisää