Etelä-Savo on EU:n paras luomualue 2024! 23.09.2024 TiedotteetTutkimusUutiset Etelä-Savo on valittu EU:n luomukilpailussa parhaaksi luomualueeksi vuonna 2024…. Lue lisää
Ammattikeittiöille tutkittua tietoa luomun ympäristökestävyydestä 17.09.2024 ArtikkelitElintarvikkeet ja ravitsemusUutisetYmpäristövaikutukset Ammattikeittiöt ovat tärkeitä asiakkaita suomalaisille luomutuottajille. Ne viestivät luomun… Lue lisää
Onko luomu kallista vai tavanomainen ruoka liian halpaa? 29.11.2023 ArtikkelitTapahtumatYhteiskunta ja markkinat Luomuinstituutin 10-vuotisjuhlavuoden keskustelutilaisuudessa Helsingin Tiedekulmassa tiistaina 3.10. käsiteltiin toimittaja… Lue lisää
Onko luomu kallista vai tavanomainen ruoka liian halpaa – tästä keskustellaan Tiedekulmassa 3.10. 26.09.2023 ArtikkelitTiedotteetYhteiskunta ja markkinat Mikä on luomun rooli tässä ajassa ja tulevaisuudessa? Onko… Lue lisää
Sveitsissä luomua on tutkittu jo 70-luvulta: ”Saadaan paljon aikaan, kun yhden aihealueen ympärille on keskitetty paljon tutkijoita” 05.09.2023 ArtikkelitTutkimusUutiset Sveitsissä FiBL:n tutkimuslaitoksessa tehdään maailmanluokan luomualan tutkimusta. Luomun jalostusaste… Lue lisää
Elintarvikepäivä 2023 luotasi luomuun 01.06.2023 ArtikkelitElintarvikkeet ja ravitsemusUutiset Luomusta kiinnostuneet ruoka-alan toimijat ilahtuivat vuoden tärkeimmässä elintarvikealan koulutuspäivässä Helsingin… Lue lisää
Luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pieneksi 01.12.2021 TutkimusYmpäristövaikutukset Elinkaarianalyysissä tutkitun luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin tavanomaisesti tuotetun…. Lue lisää
Luomu torjuu lajikatoa ja tuo ratkaisuja vihreään siirtymään 11.11.2021 Tiedotteet Valtakunnalliset Luomupäivät Seinäjoella käsittelevät torstaina ja perjantaina ajan suuria… Lue lisää
Ruoan terveellisyyttä pitää tarkastella omaa lajiamme laajemmin 08.10.2021 Blogit Puhtaus ja terveellisyys ovat suomalaisten luomukuluttajien tärkeimpiä syitä suosia… Lue lisää
Sukupuolen ja terveyshuolen vaikutus luomuruokavalintaa seuraaviin ruokavalintoihin 11.06.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa selvitettiin sitä, miten ravintola-asiakkaan päätös… Lue lisää
Ruokaostosten kestävyysvalinnat – systemaattinen katsaus elintarvikkeiden merkintöjen arvostukseen 16.03.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Brittiläisessä katsausartikkelissa tutkittiin kuluttajien suhtautumista ruoan terveys-, ympäristö- ja… Lue lisää