Elinkaariarvioinnin nykyiset menetelmät eivät huomioi luomutuotannon ympäristöhyötyjä 07.04.2020 Ympäristövaikutukset Elinkaariarvioinnin (LCA) menetelmiä käytetään laajasti ruoantuotantotapojen ympäristövaikutusten arvioinnissa ja… Lue lisää
Kestävää maataloutta maaperäeliöiden monimuotoisuuden näkökulmasta 06.03.2020 AlkutuotantoUutiset Tuore tutkimushanke vastaa huoleen maaperän biologisen monimuotoisuuden heikkenemisestä. Luonnonvarakeskuksen… Lue lisää
Luomutuotanto kuromassa tavanomaisen tuotannon satotasoja kiinni 24.04.2019 AlkutuotantoKasvintuotanto Maatalouden kestävän tehostamisen keskeisenä haasteena on tuottaa yhä enemmän… Lue lisää
Luomupelloilla suuremmat ympäristöhyödyt 29.03.2019 Ympäristövaikutukset Luomupelloilla luonnon monimuotoisuus on suurempi ja vesistö- ja ilmastohaitat… Lue lisää
Luonnonmukainen viljely tukee maaperän mikrobiston monimuotoisuutta ja peltoekosysteemin toimintaa 09.02.2019 Alkutuotanto Mikrobit ovat peltoekosysteemin toiminnalle keskeisiä maaperäeliöitä. Maaperän mikrobit vapauttavat… Lue lisää
Muokkausmenetelmien vaikutus maan kasvukuntoon 29.01.2019 Alkutuotanto Peltomaan kasvukunnon ongelmat, kuten muokkauksesta aiheutuneet tai maaperän rakenteesta… Lue lisää
Fosforin käyttökelpoisuuden parantaminen ja päästöjen vähentäminen parantamalla maan kasvukuntoa – kokemuksia 24:ltä tutkimuslohkolta 14.06.2018 Ympäristövaikutukset Maan kasvukunto koostuu fysikaalisista, kemiallisista ja biologisista osatekijöistä. Terve… Lue lisää
Luomuviljely parantaa maaperän mikrobien aktiivisuutta ja niiden runsautta 11.12.2017 Ympäristövaikutukset Kesällä 2017 julkaistu synteesitutkimus vahvisti näkemystä, jonka mukaan luomuviljely… Lue lisää