Nautakarjatuotteiden vienti vesirikkailta alueilta: Tapaustutkimus Suomesta 02.01.2020 AlkutuotantoEläintuotanto Kuinka ruokkia väestö kestävästi tulevaisuudessa, kun maapallon väkiluku voi… Lue lisää
Mustikkajauheen taika talteen – kuivauksen ja fraktioinnin vaikutus polyfenolien pysyvyyteen 28.10.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Food science & nutrition lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin eri… Lue lisää
Terveydelle haitallisimmat hyönteisten torjunta-aineet halvimpia 24.09.2019 Yhteiskunta ja markkinat Italialainen tutkijaryhmä selvitti tuhohyönteisten torjunnan kustannuksia ja terveysvaikutuksia viininviljelyssä… Lue lisää
FNI-indeksi ruoan luonnollisuusasteen mittaamiseen 18.09.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Kuluttajat edellyttävät yhä tarkempaa tietoa ja suurempaa läpinäkyvyyttä elintarvikkeiden… Lue lisää
Rikastetulla lantaseoksella lisää metaania ja monimuotoisempi mikrobipopulaatio biokaasureaktorissa 13.05.2019 Alkutuotanto Ruotsalaisen tutkimuksen tavoitteena oli tutkia biokaasun tuotannossa erilaisia lantatyyppejä,… Lue lisää
Karjalle syötetty rehu ja lannan käsittely vaikuttavat hiilijalanjälkeen 23.04.2019 Ympäristövaikutukset Kasvinviljelyn, kotieläintuotannon, metsätalouden sekä näihin liittyvät maankäytön muutokset huomioiden,… Lue lisää
Vaihtoehtoiset ruokaverkostot osana kestävämpää ruokajärjestelmää 30.11.2017 Yhteiskunta ja markkinat Vaihtoehtoiset ruokaverkostot voivat myös vahvistaa luomun asemaa Vallitsevan ruokajärjestelmän… Lue lisää
Terveysnäkökulma monitieteisen luomututkimusseminaarin yhdistävä tekijä 07.11.2014 Uutiset Monitieteinen Scientific Seminar on Organic Food 2014 – open,… Lue lisää