Maanpeitekasvit torjuvat rikkakasveja 20.12.2017 AlkutuotantoKasvintuotanto Syysviljan sadonkorjuun jälkeen kylvettävät maanpeitekasvit hidastavat rikkaruohojen ja muiden… Lue lisää
Luomuviljely parantaa maaperän mikrobien aktiivisuutta ja niiden runsautta 11.12.2017 Ympäristövaikutukset Kesällä 2017 julkaistu synteesitutkimus vahvisti näkemystä, jonka mukaan luomuviljely… Lue lisää
Kasvinsuojeluaineet menettävät tehonsa rikkakasveihin 20.11.2017 Kasvintuotanto Hyöty rikkakasvien kemiallisista torjunta-aineista hupenee yllättävää vauhtia tavanomaisessa viljelyssä…. Lue lisää
Luomuviljely edistää niveljalkaisten monimuotoisuutta maailmanlaajuisesti 20.09.2017 Ympäristövaikutukset Tuore maailmanlaajuinen synteesitutkimus vahvistaa, että luomuviljelyllä on positiivinen vaikutus… Lue lisää
Kohti kestävämpää tuotantoa – tähtäimessä Luomu 3.0 22.06.2017 AlkutuotantoTiedotteet Professori Dr. Gerold Rahmannin tutkimustyö on keskittynyt kestävien tuotantojärjestelmien… Lue lisää
Tietokortti Viherlannoitus- ja kerääjäkasvit avomaavihannestuotannossa on julkaistu 13.03.2017 AlkutuotantoKasvintuotanto Tietokortti viherlannoitus- ja kerääjäkasvien hyödyntämiseen avomaavihannestuotannossa on julkaistu. Tietokortin tausta-aineistoa… Lue lisää
Suomalainen luomu-monikukkahunaja toimii ruokamyrkytyksen aiheuttajaa vastaan 30.12.2015 Uutiset Pohjois-Karjalan monikukka-luomuhunajalla, joka oli pääosin luomuhorsmahunajaa, todettiin eniten antimikrobista… Lue lisää
Uutta tilakoetietoa biologisten torjuntamenetelmien tehoista luomusipulin ja -perunan tautitorjunnassa 10.09.2015 Uutiset Luonnonmukaisessa vihannesviljelyssä oman haasteensa kannattavalle tuotannolle asettavat kasvitaudit ja niiden… Lue lisää
Luomuruoan terveellisyyden tueksi löytyy tutkimustuloksia 01.05.2015 Elintarvikkeet ja ravitsemus Kesällä 2014 julkistetun kansainvälisen tutkimuksen mukaan luomuruokaa syövä saa… Lue lisää
Luomulajiketutkimusta tarvitaan 26.03.2015 AlkutuotantoKasvintuotanto Sadon hyvä laatu, suuri sato, hyvä taudinkestävyys ja tehokas… Lue lisää
Säännöllisesti luomuruokaa syövien terveydentila ja kulutustottumukset poikkeavat muista 09.01.2015 Yhteiskunta ja markkinat Eurooppalaisiin luomutuotteiden käyttäjien kärkikaartiin sijoittuva Ranska on käynnistänyt laajan… Lue lisää
Tavanomaisen ja luomuruoan välillä merkittäviä eroja 15.07.2014 Elintarvikkeet ja ravitsemus Newcastlen yliopiston johtama kansainvälinen tutkimusryhmä osoitti, että luomuruoassa on… Lue lisää