Elintarvikkeet
kommentit jaakko.nuutila@mtt.fi
tulostusversiot (pdf): saatekirje – kokonaisuus – sisältörunko
ALKUTUOTANTO – YMPÄRISTÖ – ELINTARVIKKEET – YHTEISKUNTA
1. Luomun terveysvaikutukseta) Monen sukupolven eläinkokeet
b) Kliiniset tutkimukset ihmisillä c) Terveysvaikutteiset luomuelintarvikkeet ja ravintolisät d) Luomumaito tutkimuksen kohteena |
2. Luomuruoan prosessointi a) Ravintotekijät ja niiden säilyvyys b) Lisäaineet ja vaikutus hyvinvointiin c) Luomuelintarvikkeiden tuotantotekniset pullonkaulat d) Tuotekehitys |
3. Luomuruoan laatu a) Turvallisuutta vaarantavat tekijät b) Kuluttajalähtöiset laatutekijät c) Tasalaatuisuus, monipuolisuus, saatavuus ja aitous d) Laatutietoisuuden ja vaikuttamisen merkitys |
4. Pakkausmateriaalien tuotekehitys a) Biohajoava/kierrätys b) Pakkausteknologian kehittäminen c) Suojakaasut ja niiden vaikutukset d) Säilyvyys ja turvallisuus ekologisissa pakkauksissa |