Ekologinen tehostaminen voi toimia väylänä kestävään maatalouteen 16.09.2022 AlkutuotantoArtikkelit Tuoreen tutkimuksen (MacLaren ym. 2022) mukaan ekologisella tehostamisella (ecological… Lue lisää
Väitös: Agroekologiset symbioosit ovat kestävän, kiertotalouden mukaisen ruokajärjestelmän perusta 30.08.2022 TiedotteetTutkimus Fossiilisten polttoaineiden ja mineraalilannoitteiden käytöstä johtuvat ympäristöongelmat ovat luoneet… Lue lisää
Luomu torjuu lajikatoa ja tuo ratkaisuja vihreään siirtymään 11.11.2021 Tiedotteet Valtakunnalliset Luomupäivät Seinäjoella käsittelevät torstaina ja perjantaina ajan suuria… Lue lisää
Ruoan terveellisyyttä pitää tarkastella omaa lajiamme laajemmin 08.10.2021 Blogit Puhtaus ja terveellisyys ovat suomalaisten luomukuluttajien tärkeimpiä syitä suosia… Lue lisää
Olisiko vähemmän ruokaa meille riittävästi? 03.02.2021 Blogit Hyvin usein saa kuulla, että luomu on tehotonta. Kun… Lue lisää
Tutkijat vaativat parannuksia maataloustukijärjestelmään 18.05.2020 Yhteiskunta ja markkinat Eurooppalaiset tutkijat painottavat maatalouden kestävyysmuutoksen välttämättömyyttä. Euroopan Unionin yhteinen… Lue lisää
Elinkaariarvioinnin nykyiset menetelmät eivät huomioi luomutuotannon ympäristöhyötyjä 07.04.2020 Ympäristövaikutukset Elinkaariarvioinnin (LCA) menetelmiä käytetään laajasti ruoantuotantotapojen ympäristövaikutusten arvioinnissa ja… Lue lisää
Ruokaostosten kestävyysvalinnat – systemaattinen katsaus elintarvikkeiden merkintöjen arvostukseen 16.03.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Brittiläisessä katsausartikkelissa tutkittiin kuluttajien suhtautumista ruoan terveys-, ympäristö- ja… Lue lisää
Ruoan ympäristövaikutusten vähentäminen on ruoantuottajien, ruokaketjun muiden toimijoiden ja kuluttajien yhteinen asia 01.08.2018 Ympäristövaikutukset Ruoantuotannon ympäristövaikutukset syntyvät miljoonien tuottajien toiminnan seurauksena. Saman tuotteen… Lue lisää
Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä 06.11.2017 Yhteiskunta ja markkinat Ympäristötiedon foorumi, Luomuinstituutti ja Tulevaisuuden tutkimuskeskus järjestivät yhteistyössä seminaarin… Lue lisää
Kohti kestävämpää tuotantoa – tähtäimessä Luomu 3.0 22.06.2017 AlkutuotantoTiedotteet Professori Dr. Gerold Rahmannin tutkimustyö on keskittynyt kestävien tuotantojärjestelmien… Lue lisää
Kestävää maataloutta ekologisia toimintoja tehostamalla 12.03.2015 AlkutuotantoKasvintuotanto Miten ruokkia maapallon kasvava väestö, jonka arvioidaan olevan vunna… Lue lisää