Ruokaostosten kestävyysvalinnat – systemaattinen katsaus elintarvikkeiden merkintöjen arvostukseen 16.03.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Brittiläisessä katsausartikkelissa tutkittiin kuluttajien suhtautumista ruoan terveys-, ympäristö- ja… Lue lisää
Hanki arvostusta ostamalla luomuruokaa! 26.02.2020 Yhteiskunta ja markkinat Suomalaisessa tutkimuksessa selvitettiin luomuruoan kuluttajiin liitettyjä arvostuksia kahden nettikyselyn… Lue lisää
Luomukulutus viestittää sosiaalisesti arvostetuista piirteistä: arvoperustalla rooli mielikuvissa 08.02.2019 Yhteiskunta ja markkinat Journal of Food Products Marketing -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa, joka… Lue lisää
Suomalaisten ruoankulutuksen ulkoistetut ympäristövaikutukset 23.11.2018 Ympäristövaikutukset Helsingin yliopistossa 21.11.2018 väitelleen Vilma Sandströmin väitöskirjassa keskiössä on… Lue lisää
Ruoan ympäristövaikutusten vähentäminen on ruoantuottajien, ruokaketjun muiden toimijoiden ja kuluttajien yhteinen asia 01.08.2018 Ympäristövaikutukset Ruoantuotannon ympäristövaikutukset syntyvät miljoonien tuottajien toiminnan seurauksena. Saman tuotteen… Lue lisää
Luomuhedelmien ja -vihannesten tarjoaminen pakkaamattomana voi edistää niiden myyntiä 01.12.2017 Elintarvikkeet ja ravitsemus Hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkijat tutkivat pakkauksien käytön ja pakkaamattomuuden vaikutuksia… Lue lisää
Vaihtoehtoiset ruokaverkostot osana kestävämpää ruokajärjestelmää 30.11.2017 Yhteiskunta ja markkinat Vaihtoehtoiset ruokaverkostot voivat myös vahvistaa luomun asemaa Vallitsevan ruokajärjestelmän… Lue lisää
Säännöllisesti luomuruokaa syövien terveydentila ja kulutustottumukset poikkeavat muista 09.01.2015 Yhteiskunta ja markkinat Eurooppalaisiin luomutuotteiden käyttäjien kärkikaartiin sijoittuva Ranska on käynnistänyt laajan… Lue lisää