Sukupuolen ja terveyshuolen vaikutus luomuruokavalintaa seuraaviin ruokavalintoihin 11.06.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa Pennsylvanian yliopiston tutkimuksessa selvitettiin sitä, miten ravintola-asiakkaan päätös… Lue lisää
Yksinkertainen testimenetelmä on kehitetty tautia aiheuttavien Fusarium oxysporum -sienten tunnistamiseen satosipuleista 09.06.2020 Alkutuotanto Fusarium– sienisuvun tietyt lajit, kuten Fusarium oxysporum aiheuttavat sipulinnäivetteeksi… Lue lisää
Kestävää maataloutta maaperäeliöiden monimuotoisuuden näkökulmasta 06.03.2020 AlkutuotantoUutiset Tuore tutkimushanke vastaa huoleen maaperän biologisen monimuotoisuuden heikkenemisestä. Luonnonvarakeskuksen… Lue lisää
Hanki arvostusta ostamalla luomuruokaa! 26.02.2020 Yhteiskunta ja markkinat Suomalaisessa tutkimuksessa selvitettiin luomuruoan kuluttajiin liitettyjä arvostuksia kahden nettikyselyn… Lue lisää
Miten paljon luomutuotanto edistää luonnon monimuotoisuutta lauhkealla vyöhykkeellä? 11.02.2020 Ympäristövaikutukset Luonnon monimuotoisuus on vähentynyt maatalousympäristöissä dramaattisesti viime vuosikymmeninä…. Lue lisää
Maapallon ruoantuotannon luomuistaminen 100 %:sesti muuttaisi merkittävästi vallitsevia viljelykiertoja ja tuotantokasvivalikoimaa 27.08.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Keskustelu luomutuotannosta päätyy usein pohdintaan, voiko luomutuotannolla ruokkia maapallon… Lue lisää
Maidon torjunta-aine-, antibiootti- ja kasvuhormonijäämät tavanomaisessa ja luomutuotannossa 27.06.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Amerikkalaisessa tutkimuksessa mitattiin torjunta-aineiden, antibioottien ja kasvuhormonien jäämiä tavanomaisesti… Lue lisää
Luomutuotannon mittarit analyyttisessä hierarkiaprosessissa 25.06.2019 Yhteiskunta ja markkinat Luomutuotannon säännökset perustuvat tarkoin määriteltyihin kriteereihin, joilla tuotannon luomukelpoisuutta… Lue lisää
Luomueläintilat hyödyttävät maatalousympäristössä pesiviä lintuja 16.05.2019 Ympäristövaikutukset Euroopan unionin maatalouden ympäristötuilla pyritään parantamaan luonnon monimuotoisuutta maatalousympäristössä…. Lue lisää
Luomupellon pitkäaikaiset ilmastovaikutukset 03.04.2019 Ympäristövaikutukset Maatalous aiheuttaa suoraan arviolta 10-12 % globaaleista ilmastovaikutuksista. Jos… Lue lisää
Luomuvehnän lehvästön sieniyhteisöt ovat monimuotoisia 27.03.2019 AlkutuotantoKasvintuotanto Kasvien lehvästön pinnalla eli fyllosfäärissä elävät mikro-organismit ovat tärkeitä… Lue lisää
Luonnonmukainen viljely tukee maaperän mikrobiston monimuotoisuutta ja peltoekosysteemin toimintaa 09.02.2019 Alkutuotanto Mikrobit ovat peltoekosysteemin toiminnalle keskeisiä maaperäeliöitä. Maaperän mikrobit vapauttavat… Lue lisää