Luomualan kehittämisohjelmalla on suuri merkitys luomun edistämistyössä 07.11.2018 Yhteiskunta ja markkinat Maatalouspolitiikan pro gradu-tutkimus: Luomun kehityssuunnat ja mahdollisuudet Suomessa Hallitusohjelmassa… Lue lisää
Tutkijahaastattelu: Sannakajsa Velmala 31.08.2018 Uutiset Tutkijahaastattelu: Sannakajsa Velmala Luomuinstituutti kävi kesällä 2018 tutustumassa Luonnonvarakeskuksen… Lue lisää
Luomuperunaa onnistuneesti ammattikeittiöihin 04.05.2018 Elintarvikkeet ja ravitsemus Aikaisemmissa tutkimuksissa on todettu, että luomuperunan käyttöä ammattikeittiöissä estää… Lue lisää
Luomusatojen lisäämisen riskit ja mahdollisuudet 05.04.2018 AlkutuotantoEläintuotantoKasvintuotanto Ruotsalainen tuore review-tutkimus käsittelee luomusatojen lisäämismahdollisuuksia ja siihen liittyviä… Lue lisää
Heikentääkö prosessointi mielikuvaa luomun terveellisyydestä ja mausta? 23.01.2018 Elintarvikkeet ja ravitsemus Luomu mielletään terveelliseksi ja maukkaaksi Luomumerkki kertoo elintarvikkeen tuotantomenetelmästä…. Lue lisää
Luomuviljelijä välttyy kasvinsuojeluaineiden haittavaikutuksilta 18.01.2018 Yhteiskunta ja markkinat Kasvinsuojeluaineilla on haittavaikutuksia Kasvinsuojeluaineiden haittavaikutuksia on tutkittu paljon. Osa… Lue lisää
Lajike ja kasvuolosuhteet vaikuttavat tomaatin C-vitamiini- ja polyfenolipitoisuuksiin 20.12.2017 Elintarvikkeet ja ravitsemus Tomaatin bioaktiivisten yhdisteiden pitoisuuteen vaikuttavat lajike ja kasvuolosuhteet tuotantotekniikkaa… Lue lisää
Maanpeitekasvit torjuvat rikkakasveja 20.12.2017 AlkutuotantoKasvintuotanto Syysviljan sadonkorjuun jälkeen kylvettävät maanpeitekasvit hidastavat rikkaruohojen ja muiden… Lue lisää
Luomuviljely parantaa maaperän mikrobien aktiivisuutta ja niiden runsautta 11.12.2017 Ympäristövaikutukset Kesällä 2017 julkaistu synteesitutkimus vahvisti näkemystä, jonka mukaan luomuviljely… Lue lisää
Kasvinsuojeluaineet menettävät tehonsa rikkakasveihin 20.11.2017 Kasvintuotanto Hyöty rikkakasvien kemiallisista torjunta-aineista hupenee yllättävää vauhtia tavanomaisessa viljelyssä…. Lue lisää
Luomuviljely edistää niveljalkaisten monimuotoisuutta maailmanlaajuisesti 20.09.2017 Ympäristövaikutukset Tuore maailmanlaajuinen synteesitutkimus vahvistaa, että luomuviljelyllä on positiivinen vaikutus… Lue lisää
Kohti kestävämpää tuotantoa – tähtäimessä Luomu 3.0 22.06.2017 AlkutuotantoTiedotteet Professori Dr. Gerold Rahmannin tutkimustyö on keskittynyt kestävien tuotantojärjestelmien… Lue lisää