Monikäyttöroduistako uusi mahdollisuus luomusiipikarjatiloille? 12.05.2023 AlkutuotantoBlogitEläintuotantoTutkimus Kukonpoikasille ei ole käyttöä kananmunantuotannossa, joten ne lopetetaan pian… Lue lisää
Mitä huomenna ruoaksi? Luomutuotannon mahdollisuudet globaalissa ruoantuotannossa. 21.05.2021 AlkutuotantoTutkimus Tulevaisuuden elintarvikejärjestelmien haasteena on taata riittävä ruoan määrä maailmalaajuisesti… Lue lisää
Olisiko vähemmän ruokaa meille riittävästi? 03.02.2021 Blogit Hyvin usein saa kuulla, että luomu on tehotonta. Kun… Lue lisää
Viljojen monimuotoisuuden edistäminen vaihtoehtoisten ja kestävien ruokajärjestelmien avulla 22.09.2020 Yhteiskunta ja markkinat Luonnonmukaiseen viljelyyn ja tuotantopanosten minimaaliseen käyttöön perustuvat paikalliset ja… Lue lisää
Viljat osana kestävää ja terveellistä ruokajärjestelmää – vanhojen viljalajikkeiden vaikutuksista terveydelle ja ravitsemukselle 22.09.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Nutrients –julkaisun laajassa kirjallisuuskatsauksessa perehdyttiin vanhojen viljalajikkeiden (engl. ancient… Lue lisää
Maapallon ruoantuotannon luomuistaminen 100 %:sesti muuttaisi merkittävästi vallitsevia viljelykiertoja ja tuotantokasvivalikoimaa 27.08.2019 Elintarvikkeet ja ravitsemus Keskustelu luomutuotannosta päätyy usein pohdintaan, voiko luomutuotannolla ruokkia maapallon… Lue lisää
Luomutuotannolla voidaan ruokkia maapallon kasvava väestö kestävällä tavalla 22.02.2018 Ympäristövaikutukset Luomutuotannon mahdollisuuksista ruokkia maailman väestö kestävällä tavalla on viime… Lue lisää
Vaihtoehtoiset ruokaverkostot osana kestävämpää ruokajärjestelmää 30.11.2017 Yhteiskunta ja markkinat Vaihtoehtoiset ruokaverkostot voivat myös vahvistaa luomun asemaa Vallitsevan ruokajärjestelmän… Lue lisää
Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä 06.11.2017 Yhteiskunta ja markkinat Ympäristötiedon foorumi, Luomuinstituutti ja Tulevaisuuden tutkimuskeskus järjestivät yhteistyössä seminaarin… Lue lisää