Luomupeltoala jakautuu maakunnittain epätasaisesti – kolme keskeistä syytä nousee esiin 10.05.2022 ArtikkelitTutkimusUutisetYhteiskunta ja markkinat Luomua tuotetaan ympäri Suomea, mutta luomupeltoaloissa on merkittäviä eroja… Lue lisää
Uusilla menetelmillä lisää viljelyvarmuutta ja suurempia luomusatoja 09.04.2022 AlkutuotantoArtikkelitTiedotteet Luomutuotantoa kritisoidaan usein alhaisista satotasoista. Hiilestä kiinni -tutkimus- ja… Lue lisää
Luomuinstituutin koordinaatio vahvistui 29.03.2022 TiedotteetUutiset Luomuinstituutin koordinaatioryhmä vahvistui alkuvuodesta kolmella tutkijalla. Anne Honkanen koordinoi… Lue lisää
Uusi Luomu-uutiskirje 2/2022 ilmestynyt 07.02.2022 Uutiset Luomuinstituutti lähettää neljä kertaa vuodessa tiiviin ja tuoreen uutispaketin… Lue lisää
Luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pieneksi 01.12.2021 TutkimusYmpäristövaikutukset Elinkaarianalyysissä tutkitun luomukuohuviinin hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin tavanomaisesti tuotetun…. Lue lisää
Luomu torjuu lajikatoa ja tuo ratkaisuja vihreään siirtymään 11.11.2021 Tiedotteet Valtakunnalliset Luomupäivät Seinäjoella käsittelevät torstaina ja perjantaina ajan suuria… Lue lisää
Kuusen hautomokuori sopii luomuviljelyn maanparannusaineeksi 13.10.2021 ArtikkelitTutkimusUutisetYmpäristövaikutukset Monipuolinen viljelykierto ylläpitää luomuviljelyssä maan orgaanista ainesta. Silti erityisesti… Lue lisää
Luomuviljely vaikuttaa maaperän mikrobistoon myös pohjoisten alueiden pelloilla 21.04.2021 AlkutuotantoTutkimus Tehomaatalous aiheuttaa ravinteiden huuhtoutumisen lisäksi muutoksia myös maan rakenteeseen… Lue lisää
Luomulla lisäarvoa matkailuun 19.02.2021 Yhteiskunta ja markkinat Tämän päivän kuluttajia puhuttelee hyvinvointi, aitous, luonnollisuus, yksilöllisyys sekä… Lue lisää
Luomuinstituutti sai uuden tutkimusstrategian vuosille 2021-2024 26.01.2021 TutkimusUutiset Luomuinstituutin uusi tutkimusstrategia vuosille 2021-2024 on valmistunut. Tavoitteena on… Lue lisää
Viljat osana kestävää ja terveellistä ruokajärjestelmää – vanhojen viljalajikkeiden vaikutuksista terveydelle ja ravitsemukselle 22.09.2020 Elintarvikkeet ja ravitsemus Nutrients –julkaisun laajassa kirjallisuuskatsauksessa perehdyttiin vanhojen viljalajikkeiden (engl. ancient… Lue lisää
Luomu 2.0 – Tutkittua tietoa ja käytännön malleja regeneratiivisen luomuviljelyn kehittämisen tueksi 18.06.2020 Artikkelit Ilmastonmuutoksen hillintätoimien kiireellisyys on nostanut ruoantuotannon yhteiskunnallisen keskustelun ytimeen…. Lue lisää